De lente is weer bijna in het land: dat betekent niet alleen meer zon (hoera), maar ook een gloednieuw modeseizoen! Om dat op gepaste wijze af te trappen, komt Feeling traditiegetrouw met 3 Days of Fashion: drie dagen boordevol modenieuws, trends voor de aanstormende lente en zomer en een Instagram-account dat overloopt van all things fashion.

Daarvoor schakelen we niet alleen ons eigen modeduo Els Keymeulen en Kristin Stoffels in, maar laten we ook andere fashionista’s aan het woord. Vandaag voor onze lens: actrice, presentatrice en Antwerp-based it-girl Bab Buelens.

Wie is Bab Buelens?

  • Bab (26) is een Vlaamse presentatrice, actrice en content creator die in Antwerpen haar thuishaven vond.
  • In 2007 nam ze deel aan het Junior Eurovisiesongfestival en werd nadien vooral bekend als Emma in Familie.
  • Naast actrice en presentatrice – ze praatte verleden jaar nog de MTV Awards aan elkaar – is ze ook modemeid én influencer: haar aantal volgers op Instagram swingt inmiddels de pan uit.
  • Recent kondigde Bab haar verloving met collega-acteur en model Vincent Banić aan. Het tweetal is al een tijdje een koppel. Al hielden ze hun relatie in het begin nog een beetje weg van het grote publiek: “Zo hadden we de tijd om het eerst zelf een beetje uit te zoeken”, zo klinkt het.

Breakfast talk met Bab Buelens

Hoe ziet je ochtendroutine eruit?

Bab: “Ik word meestal vanzelf wakker. Een wekker is vaak niet nodig. Rond half 9 á 9 uur sta ik op: zo heb ik een lange productieve dag, dat heb ik graag.”

Hoe ziet jouw ontbijt eruit?

Bab: “Heel eentonig en consistent: ik eet elke morgen een Açai bowl.”

Wat staat er bij jou op de planning vandaag? 

“Vandaag doe ik mijn mails, daar was ik trouwens net mee bezig. Daarna staan er nog een paar dringende telefoontjes op het programma en voor de rest moet ik even op de agenda kijken: die hangt bij ons op de koelkast, lekker handig. Ik heb ook een story gescheduled staan, vanavond heb ik nog een afspraak en ik ga waarschijnlijk ook foto’s maken met Paulien (Riemis).”

Outfit van de dag? 

“Mijn outfit van de dag home office-edition: een fluo gele flared broek van H&M studio in velours, een oversized blazer in zwart uit dezelfde collectie, sportieve sneakers van Axel Arigato en een witte basic top.”

Wat is jouw uitzicht op dit moment?

Wat zit er in je handtas?

“Ai, hier was ik niet op voorbereid (lacht): het eerste item dat ik eruit vis, is mijn zonnebril van Komono x Daily Paper, meteen ook een van de beste accessoires in mijn bezit. Het tweede is een Lâncome lippenstift, Ice Cold Pink (€ 25,99, koop hem hier) heet hij: een heel leuk ding, het geeft nagenoeg geen kleur, maar je lippen worden er wel koud van. De muntgeur die erbij hoort spreekt me niet zo aan, maar het gevoel vind ik wel heel leuk.”

“Ik ben ook verslaafd aan Carmex lippenbalsem (€ 2,95 – koop hem hier); blijkbaar zelfs zo erg dat ik in deze handtas alleen al twee potjes meesleur. Daarnaast zit er nog een mondmasker van Uniqlo (€ 12,95 voor drie – koop ze hier) in – de beste herbruikbare als je het mij vraagt trouwens – twee euro, veel elastiekjes voor in mijn haar en een stift.”

Wat is je favoriete accessoire van het moment?

“Omdat de zon stilaan weer begint te schijnen, zonder twijfel mijn Komono x Daily Paper zonnebril. Ik heb hem sinds vorige zomer en ik ben er nog steeds heel blij mee. Ook de Jessie van Komono (€ 99 – koop hem hier) vind ik een top-accessoire. Die heb ik nu een drietal jaar en ik draag ‘m nog steeds. Daarnaast ben ik héél blij met mijn witte handtas in crocoleer van Anna Loch collection: ik kreeg ‘m een tijdje geleden van Paulien Riemis en draag hem sindsdien bijna dagelijks.”

“Wat ik ook bijna elke drag draag, is dit kettinkje dat nog van mijn mama is geweest: er hangt een print van mijn geboortekaartje aan en een bedeltje dat Vincent en ik vorig jaar op de Marché aux Puces in Parijs gekocht hebben.

Wat ik ook zéker niet mag vergeten te vermelden: mijn prachtige verlovingsring die ik nog niet zo lang geleden kreeg. Het is het beste accessoire dat ik al ooit van iemand kreeg – en natuurlijk nog zoveel meer: ik ben super blij dat ik met mijn vriend ga trouwen.”

Wiens outfit wil je dringend kopiëren?

“Normaal gezien draag ik superveel zwart, maar nu de zomer eraan komt, begint dat een beetje om te switchen. Deze kleurrijke, sexy en retro getinte look van Sarah Jessica Parker – a.k.a. de modegevoelige columniste en schrijfster Carrie Bradshaw uit ‘Sex and the City’ – met rode legging, veelkleurig patchwork-jasje en gouden bh-top, zou ik dan ook wel even willen copy pasten naar mijn kleerkast.”

Shop de look van Bab hier:

Komono zonnebril in turtoise shell

Komono, € 99. Koop hem hier

Sportieve sneakers met blauw en geel

Axel Arigato, € 230. Koop ze hier

Dallas all-season blazer in donkergrijs

Kure, € 345. Koop hem hier

Witte tas in croco-leer met schakelketting

Anna Loch, € 295. Koop hem hier

Flared legging in zilverwit met fijne ribbel

H&M Studio collection, € 59,99. Koop hem hier

Mis ook de rest van onze 3 days of Fashion niet:

3 days of fashion

Wij bij Feeling weten dat kleren superkrachten hebben. Daarom verzamelde ons modeteam een echte stijlbijbel voor het nieuwe seizoen, met extra aandacht voor Belgische merken en lokale webshops. Bekijk onze stijlgids voor de zomer van 2021 hier én volg onze mode-redactrices Els en Kristin live op Instagram tijdens de 3 days of fashion.

Meer lezen over mode en tips van Bab: