Home Mode Britse Sian Whitefoot aan de haal met Triumph Inspiration Award 2012

Britse Sian Whitefoot aan de haal met Triumph Inspiration Award 2012

Britse Sian Whitefoot aan de haal met Triumph Inspiration Award 2012

Tijdens de Triumph Inspiration Award viel de UK in de prijzen. Ontwerpster Sian Whitefoot liet met haar ontwerp 30 andere landen achter zich. Wat ze won en waar u haar werk binnenkort kan bewonderen leest u hier!

De vijfde editie van de Triumph Inspiration Award was een groot succes. Maar liefst 31 mode­studenten uit de hele wereld zakten voor de finale af naar het bruisende Shanghai in de hoop er met hun creatie de prestigieuze TIA-award in de wacht te slepen. Sian Whitefoot uit Groot-Brittannië schoot de hoofdvogel af met haar ontwerp ‘Ecliptic Renewal”.

Voor dit unieke gebeuren toverde Triumph het Museum voor Hedendaagse Kunst in Shanghai om tot een fantasiewereld van ‘Dragons & Butterflies.’ Met deze wervelende show gaf Triumph een knallend startschot voor de modeweek in Shanghai. Hoewel de Bulgaarse inzending werd verkozen als publiekslieveling, ging uiteindelijk het Britse ontwerp ‘Ecliptic Renewal’ van Sian Whitefiit met de hoofdprijs aan de haal: 15.000 euro en een minicollectie die wereldwijd in alle Triumph-winkels zal worden verkocht.

Belgische modestudent Michiel Aerts van de Stedelijke Academie van Sint-Niklaas verdedigde onze Belgische driekleur. Hij gaat alleszins met een bijzonder mooie ervaring naar huis: “De afgelopen maanden waren enorm leerrijk. Echt een unieke ervaring, ideaal om kennis van het vak, maar ook ideeën en inspiratie op te doen.”