Geen zin om al die wijntjes, kalkoen en kerststronk weg te work-outen? Speel vals en shop jezelf een broek waar je dun in lijkt. Gille Demuynck van 7 For All Mankind verklapt welke modellen voor een optisch maatje minder zorgen.

1. Ruil skinny voor flared

Wil je bovenbenen optisch een beetje bijsturen, dan kies je best voor een jeans met een rechte pijp of een bootcutmodel. Nét als een blazer met brede schouders balanceert het een bredere heup. Ook een broek met seventies flare pijpen laat je benen slanker lijken, zéker als deze lang genoeg is om over je hakken te vallen.

“Bij 7 For All Mankind zijn al deze broeken aansluitend op het bovenbeen terwijl ze net boven of net onder de knie wijder uitlopen,” aldus Gille. “Broeken die al vanaf je heup geleidelijk aan wijder worden, werken eerder verlengend dan verslankend.”

broek voor zware benen

2. Kies een mid-rise of high-waisted taille

“Een lage taille verkort je benen, kies dus altijd voor een mid-rise of high-waisted model,” tipt Gille.

3. Let op de naad

“Zorg ervoor dat de naad van je broek iets meer op het bovenbeen zit in plaats van op de zijkant,” weet Gille. “Een naad die inloopt aan de knie heeft een versmallend effect.”

4. Hou rekening met de stof

“Ze zeggen vaak dat corduroy of (rib)fluweel verzwaart maar dat is niet altijd het geval,” weet Gille. “Je moet het steeds zien in combinatie met de fit en kleur. Onze zwarte, gladde velvet flared verkoopt bijvoorbeeld super en verdikt absoluut niet. Shop je daarentegen een palazzo ribfluwelen broek die al wijder aan de heup zit, zal dat wél optisch verzwaren.”

5. Donker helpt!

“Een algemene regel: wie slanker wil lijken, draagt best geen lichte of witte broek. Kies voor zwart of donkerblauw want dat verdunt.” Nog een tip van Gille: “Let op de plaatsing van de washing. Teveel wash op de bovenbenen zal ze zwaarder doen lijken.”

Fluwelen flared broek

Mango
€ 39,99 – Shop ‘m hier

Lederen kick flare broek

Arket
€ 350 – Shop ‘m hier

Okerrode corduroy broek

Wear Store
€ 89,95 – Shop ‘m hier

Ecovriendelijke bootcut

HNST
€ 135 – Shop ‘m hier

Fluwelen broek met olifantenpijpen

Wear Store
€ 89,95 – Shop ‘m hier

Uitlopende broek met hoge taille

7 For All Mankind
€ 200 – Shop ‘m hier

Straight jeans met middelhoge taille

7 For All Mankind
€ 200 – Shop ‘m hier

Bootcut Jeans met middelhoge taille

7 For All Mankind
€ 190 – Shop ‘m hier

Bootcut in zwart fluweel

7 For All Mankind
€ 280 – Shop ‘m hier

Soft stretch zwarte jeans

Closed
€ 189 – Shop ‘m hier

Meer ‘verdoezeltips’

Openingsbeeld: IMaxTree