Nope, geen luxueuze en compleet oversized zonnehoed in rotan of een urban surfer-petje met plastic klep voor wie écht mee wil zijn deze zomer. Echte fashionista’s weren de zon de komende maanden immers met een stijlvolle, maar nostalgische bucket hat op het hoofd.

Back to the nineties

Jep, ook op modevlak belooft het een bijzondere zomer te worden: XXl-zonnebrillen met hoog diva-gehalte, driekwartbroeken en bermuda’s, teenslippers met een klein hakje en de terugkeer van een opvallende, maar kleurrijke tie dye-print. Er waait een opmerkelijk nostalgische wind door onze zomercollecties. Soms lijkt het wel alsof we met z’n allen de afgelopen quarantaine-maanden een reis door de tijd gemaakt hebben: straight back to the nineties.

Alsof het allemaal nog niet gek genoeg was, besloten fashionista’s trouwens nog een ander iconisch item uit de late jaren 90 te laten herrijzen: de bucket hat – oftewel: het vissershoedje. Hoe je dat nostalgische item draagt zonder al te grunge of oubollig over te komen? Een paar opties op een rij!

1. Oversized met een lintje

Het vissershoedje van deze zomer mag best wat groter uitvallen. Een bredere rand en een iets ruimere fit zijn in. Een lintje om de hoed wel goed op je hoofd te houden – of eentje voor de sier – kan er ook zeker bij.

bucket hat

Ook iets stijlvollere exemplaren met een breder lint – dat meestal ongebonden of niet vastgegespt langs de zijkanten van het hoedje blijft bungelen – zijn helemaal in. Kijk maar naar het exemplaar van Sacha van Aert.

2. Plastic ruitjes

Ook vissershoedjes in een waterbestendige plastic stof met licht glanzende inslag, zijn hot. Een klassiek Brits ruitjespatroon is een leuke extra. Erg urban chic.

bucket hat

3. Roaring twenties

Tot slot, ook erg in deze zomer: iets meer stijlvolle en geklede exemplaren in ‘roaring twenties‘-stijl. Hoe je het vissershoedje kan herkennen: aan de eerder hoekige vorm en het steile en iets langer doorgetrokken model. Erg classy en een beetje bon ton.

bucket hat roaring twenties

Koop je eigen on trend bucket hat hier:

Sportieve bucket hat met ruime fit

Adidas, € 24,99. Koop het hier

Linnen vissershoedje met strepen

Rejina Pyo, € 161 (i.p.v. € 230). Koop het hier

Witte bucket hat met logo

Tommy Hilfiger, € 29,95. Koop het hier

Oranje bucket hat met leopard print

 

Maison Michel, € 273. Koop het hier

Beige ‘roaring twenties’ hoedje in stro

&Other Stories, € 29. Koop het hier

Vissershoedje met klassiek ruitje

Burberry, € 240. Koop hem hier

Bordeaux bucket hat in floer

Pieces, € 18,99. Koop hem hier

Vissershoedje in donkerblauw met print

Ralph Lauren, € 79,95. Koop hem hier

Double-sided vissershoedje met polka dots

Mango, € 25,99. Koop het hier

Raffia hoed met brede zonneklep

Gucci, € 650. Koop hem hier

Meer lezen over mode en trends voor de zomer:

SOURCE: gael.be