Nope, geen luxueuze en compleet oversized zonnehoed in rotan of een urban surfer-petje met plastic klep voor wie écht mee wil zijn deze zomer. Echte fashionista’s weren de zon de komende maanden immers met een stijlvolle, maar nostalgische bucket hat op het hoofd.

Back to the nineties

Jep, ook op modevlak belooft het een bijzondere seizoen te worden: van oversized baseball jacks tot leggings in een retro pastelkleur en denim bermuda’s: er waait een opmerkelijk nostalgische wind door onze zomercollecties. De voornaamste inspiratiebron daar: de grungy nineties.

Een nineties klassieker die ook deze lente en zomer blijft inspireren is de bucket hat – oftewel: het vissershoedje. Hoe je dat nostalgische item draagt zonder al te grunge of oubollig over te komen? Een paar opties op een rij!

Bucket hat: 5 x on top met een hoedje

1. Tie-dye cool

Bucket hats met tie-dye zijn trending. Ga voor een kleurrijk exemplaar in geel, lichtgroen, oranje of roze. Of kies voor een denim exemplaar met meer grunge.

2. Gypsy chic

Ook binnen een gypsy chique look misstaat een vissershoedje niet. Werk af met een verfijnde blouse in een kitscherige print en een boyfriend jeans in light wash met een scheur of twee drie. Een paar fijne bohemian juwelen zijn ook niet verkeerd, een chunky schakelketting in goud uiteraard ook niet.

3. Casual sportief

Een casual outfit met sportieve elementen blijft een ding. Houd je silhouet sober, maar upscale door je losse jeans en sportieve sneakers te combineren met een chiquere opgeknoopte blouse. Werk af met een iets ruimer vallende bucket hat in een harde kleur – rood, groen of blauw zijn perfect. Het logo van een sportmerk als Fila, Adidas of Nike is altijd een leuke extra.

4. Traveler Safari

Ook een look die waarmee je recht het tropische regenwoud in zou kunnen trekken, is deze zomer trending. Beige, kakigroen en andere ‘safari-getinte’ kleuren, stapsandalen met hoog wereldreizigers-gehalte, cargobroeken en losvallende, maar vrij simpele jurken doen het goed. Werk af met een bucket hat in een neutrale tint: groen en zwart kunnen, maar wit geeft het geheel dan weer net dat extra tikje luxe mee.

5. Ruitjes

Tot slot blijft ook een outfit met ruitjes een absolute winnaar. Vaak gespotte trend onder streetstylers: stem je bucket hat af op de rest van je outfit en draag een shacket, jas of ander bovenstuk in hetzelfde patroon. Deze klassieke grote ruit-combo in geel en bruin lijkt de favoriet van het moment.

 

Koop je eigen on trend bucket hat hier:

Sportieve bucket hat met ruime fit

Adidas, € 24,95. Koop het hier

Vissershoedje met kleurvlakken in pastel

Tommy Hilfiger, € 31,95. Koop het hier

Witte bucket hat in linnen

Arket, € 59. Koop het hier

Safari vissershoedje met groene tie-dye

 

Ruslan Baginskiy, € 185. Koop het hier

Beige ‘roaring twenties’ hoedje in stro

&Other Stories, € 29. Koop het hier

Vissershoedje met Gen Z-ruitje

Vans, € 34,95. Koop het hier

Denim vissershoedje in twee tinten blauw

Baum und Pferdgarten, € 69. Koop het hier

Vissershoedje in grasgroen met stiksels

Bellerose, € 119 Koop het hier

Denim bucket hat in zwart met gerafelde rand

Weekday, € 20. Koop het hier

Meer lezen over mode en trends voor de zomer: