Stylist en alom bekend VIJF-gezicht Jani Kazaltzis zal niet blij zijn, want net nu we ons eindelijk een beetje hadden neergelegd bij het wielrennersbroekje, neemt de trend het nog een trapje hoger – of moeten we zeggen: lager. Na het korte, spannende fietsbroekje tot net boven de knie, zijn nu ook ook kuitmodellen die lopen tot iets onder de knie immers helemaal trending.

En niet alleen in het sportieve legging-segment is de bedenkelijke kuitlengte opnieuw helemaal trending, ook meer losvallende of upscale modellen vinden weer volop hun weg naar de streetstyle mode – én naar onze winkelrekken. Welke modellen precies in zijn en hoe je die dan stijlvol combineert? Drie opties op een rij!

4 x driekwartbroek op een rij

1. New York sassy sportief

Wat de styling van de driekwart-legging betreft, zit er niet veel verschil op met het fietsbroekje dat vorige zomer zo trending was: de karakteristieke kenmerken van beide broekjes blijven – net als de modieuze beperkingen trouwens – immers nagenoeg dezelfde.

View this post on Instagram

Where’s my ride? 🛵

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Omdat het broekje zo strak rond billen en bovenbenen spant – en bovendien vaak in zo’n dun stofje komt – dat elke ronding of oneffenheid onverbiddelijk wordt ‘blootgelegd’, is combineren bij deze trend absoluut key: draag de strakke legging – net zoals het wielrennersbroekje trouwens – dan ook liefst met een ietwat oversized, trending bovenstuk om te veel inkijk te vermijden.

driekwartbroek

Om er niet uit te zien als een yoga-adept op weg naar de fitness, kies je bij een nauwaansluitende driekwartlegging bovendien ook best voor een stuk dat het sportswear-gehalte een beetje kan contrasteren: ga bijvoorbeeld voor een stijlvol geruite blazer, een coole cat eye-zonnebril of een elegant strappy sandaaltje met hoge hak.

2. Hawaiian vibes: bloemen

Ook in een ruimvallend, maar iets klassieker recht model zijn driekwart-broeken weer helemaal in. Vooral exemplaren die het Hawaiian beach-gehalte hoog houden met een exotisch bloemenpatroon of een kleurrijk streepje. Tip: baggy plus baggy is niet langer verkeerd. Je kan je volumineuze kuitbroek dus gerust dragen met een oversized hemd of een luchtige XL-blouse. Combineer liefst met een al even vrolijk kleurtje: oudroze, pastel geel, wit en denim-blauw zijn in.

3. Klassiek zwart

Ook binnen een klassiek, eerder Italiaans geïnspireerd, silhouet vindt de kuitbroek weer perfect zijn plek. Combineer met een getailleerde blazer of een ander jasje dat je figuur mooi in de kijker zet, een elegante stiletto en een klassieke diva-zonnebril.

driekwartbroek

4. Scandinavisch alternatief

Tot slot komt een sobere variant van de kuitbroek dan weer helemaal tot z’n recht binnen een alternatief Scandinavische look zoals die van modemeid Stephanie Broeck. Ga voor low key exemplaren in bruin, beige, ecru of zwart en combineer met andere edgy items zoals een oversized sweater in een sportief model of een oubollige halfhoge sandaal in gifgroen.

View this post on Instagram

Athleisure meets menocore? I’m in 👱🏻‍♀️

A post shared by Stephanie Broek (@stephaniebroek) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Shop je eigen driekwartbroek / kuitbroek-look hier:

Baggy kuitbroek in twill met plooitjes

 

See by Chloé, € 182 (i.p.v. € 260). Koop hem hier

Basic kniebroek in écru met split

Weekday, € 40. Koop hem hier

Dandy cropped trousers met zakken

 

Miu Miu, € 990. Koop hem hier

Sportieve driekwart-legging met crop

Khaite, € 750. Koop hem hier

Driekwart-culotte met lichtblauwe bloemen

Ralph Lauren Polo, € 202 (i.p.v. € 289). Koop hem hier

Zwarte kuitbroek met shiny embellishments

 

Rick Owens, € 982 (i.p.v. € 1.404). Koop hem hier

High waist driekwart jeans met vintage wassing

Nikkie, € 60 (i.p.v. € 119,99). Koop hem hier

Upscale driekwartbroek in grijze met plooitje

Maggie Marilyn, € 274,50. Koop hem hier

Openingsbeeld: Getty Images. 

Lees ook: