Op zoek naar een perfect zittend hakje waarop je ‘t het hele dansfeest kan uithouden? Of misschien droom je wel van een ‘bleinloze’ pump die je elke dag kan dragen? Virginie Morobé, de vrouw achter het gelijknamige schoenenmerk, tipt waarop je moet letten als je comfort en elegantie met elkaar wil mixen.

 

Checklist voor comfort

Het beste materiaal: “Het meest soepele materiaal is suède; het neemt het snelst de pasvorm van de voet aan. Hoe dunner en fijner het leder hoe soepeler, daarom is dun soepeler leder ook duurder dan een dikkere variant.”

Het comfortabelste model: “Modellen die de voorvoet goed bedekken, worden als het meest comfortabel ervaren. Deze geven meer steun bij het wandelen en houden ook beter aan de voet dan pakweg een muil met heel kort voorstuk. Om die reden hebben de muiltjes bij MOROBÉ altijd een groot voorstuk als upper en hebben onze sandalen met een kleiner voorstukje altijd een strap rond de enkel.”

Ook aangenaam: “Bij het maken van een schoen vertrekt het comfort altijd uit het vervaardigen van een goede leest (de ‘mal’ waarop de schoen wordt gemaakt, red.). Deze heeft altijd een inclinatie in de boog van de zool die niet te snel en stijl naar beneden gaat. Goede leesten zijn primordiaal voor het draagcomfort; daar valt of staat alles mee. Wij investeren daarom àltijd eerst in onze leesten. Onze schoenen worden pas vervaardigd als we onze leest 100% juist hebben.”

De ideale hakhoogte: “De aangenaamste hakhoogte bedraagt voor de meeste vrouwen 6 centimeter. Toch kan ook een hak van 10 centimeter comfortabel zitten, zolang je jouw leest maar perfect ontwikkeld hebt.”

Meest hippe schoentint: “Mijn favoriete schoentint voor de zomer van 2022 is zonder twijfel neon!”

Persoonlijke stijltip: “Draag een opvallend, kleurrijk schoentje op een eerder sobere outfit. Ikzelf draag heel veel zwart dus hou er echt van om alle soorten tinten rond mijn voeten te dragen. Mijn schoenen krijgen trouwens altijd voorrang, daarop pas ik de rest van mijn outfit aan. Onze baseline en mijn levensmotto klinkt dan ook: ‘We base our outfits on the shoes, not the other way around’.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Virginie Morobe (@virginiemorobe)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5 x hemelse hakken

Fluogroene sandaal met hoge hak

MOROBÉ
€ 700 – Shop ze hier

Gele muiltjes

Bottega Veneta
€ 790 – Shop ze hier

Fuchsia, puffy pumps

JW Anderson
€ 395 – Shop ze hier

Knaloranje velcro-hakjes

Gia x Pernille Teisbaek
€ 300 – Shop ze hier

Blush muiltjes met hak

Reformation
€ 295 – Shop ze hier

Meer zomermode

Openingsbeeld: Charlotte De Lange voor MOROBÉ.