Vergeet die pijnlijke voetzolen of die blaren aan de hielen: deze zomer gaan we 100% voor comfortabele sandalen. Maar dan wel zonder in te boeten aan elegantie!

Hét perfecte paar sandalen uitkiezen, is een beetje zoals je oog laten vallen op de perfecte partner: je gaat best meteen voor een paar dat je nooit teleur zal stellen. Al te frivole tierlantijntjes en sierstukken die het wandelen belemmeren of die pijn doen aan je voeten zijn deze zomer een absolute no go: hoe mooi die soms ook zijn, als je ze niet langer dan een 50 meter aan je voeten kan verdragen heb je er weinig aan.

Omdat deze zomer vast een actieve vakantie in de buitenlucht zal worden, gaan we de komende maanden voluit voor comfy: praktische exemplaren waarmee je met gemak een lange wandeling langs de kust kan maken, of een dagje kan gaan shoppen in de stad natuurlijk.

Comfy: 3 x on trend sandalen

Let wel: dat we inzetten op comfortabel, wil natuurlijk niet zeggen dat je om het even wat aan je voeten kan steken. De meest on trend, maar makkelijke opties: een stevige stapsandaal (á la Teva’s), ugly dad-sandalen of een makkelijke instapper met een platte zool.

1. Treksandalen

Erg hip én comfortabel zijn sportieve treksandalen in semi-Teva model. De zachte zool en het goed geplaatste bandjeswerk maken dit schoeisel ideaal om lang mee te stappen. Ook erg in ‘trek’ trouwens: stapsandalen met aardig wat koorden in plaats van straps.

2. Ugly dad-sandaal

Misschien nog comfortabeler dan de treksandalen, zijn de chunky ugly dad-sandalen. De basiskenmerken van deze schoen: een erg brede en vrij dikke zool, brede banden en stevige fit, waardoor je voeten erg goed ingepakt en goed ondersteund worden. Zeker wie kiest voor een luxueus uitgevoerde versie in leer, zal zijn voetjes in de zevende hemel weten.

3. Plat instap-muiltje

Tot slot, zijn ook erg simpele instappers met een platte zool of met een miniem hakje deze zomer erg in trek. Ga net zoals de Antwerpse modemeid Paulien Riemis voor een exemplaar in een fijne pastelkleur – vooral lila doet het goed – of kies voor een neutralere variant in wit, beige of zwart.

Shop je eigen paar comfortabele sandalen hier:

Teva-sandaal met paisley-print

Arizona Love, € 120. Koop hem hier

Fluo watersandalen

Balenciaga, € 360. Koop ze hier

Espadrille met dikke zool

Arket, € 125. Koop ze hier

Gestreepte instappers

& Other Stories, € 69. Koop ze hier

Treksandalen met pink bloemenprint

Arizona Love, € 120. Koop ze hier

Witte leren instappers

Jimmy Choo, € 425. Koop ze hier

Gevlochten sandaal

Arket, € 69. Koop ze hier

Retro instappers

Manolo Blahnik, € 595. Koop ze hier

Leren strappy sandaal

Mango, € 59,99. Koop hem hier

Raffia instappers

Bottega Veneta, € 790. Koop ze hier

Dad sandals in tijgerprint

Moses, € 45. Koop hem hier

Witte floppy sandals

The Frankie Shop, € 415. Koop ze hier

Raffia blauwe instapper

Mango, € 59,99. Koop ze hier

Meer lezen over mode en schoenen trends:

SOURCE: gael.be