Jeetje, heb je net een nieuwe feestoutfit gekocht die per-fect past, puilt je buik er méga hard uit na het verorberen van 7 rijkelijke gangen en 5 flessen champagne. Aangezien een voorbereide vrouw er twee waard is, helpen we jou graag bij je keuze dit jaar. Want er zijn gelukkig ook wintertrends die in één ruk een maatje afsnoepen.

5 x afslankende wintertrends

Ton sur ton: glitters

Een volledige outfit in dezelfde kleur? Het klinkt misschien saai maar niet als je het juiste stofje kiest. Gaat dit jaar eens voor een sprankelend mantelpakje, want door één kleur te dragen vermijd je kleurovergangen en dus horizontale lijnen op bredere delen van je lichaam. Dit halflang jasje (€ 349,95) en pantalon (€ 179,95) van Samsøe & Samsøe lijken ons perfect.

Verticale strepen

Hou je van strepen? Ga dan voor verticale lijnen, zoals met deze blousejurk van J.O.A. (€ 99,95). Verticale strepen werken in de lengte en maken je benen en lichaam langer. Horizontale strepen daarentegen, leggen het accent op de breedte van je lichaam en zullen je alleen maar korter doen lijken.

High in the sky: vinyl botjes

Ook hoge hakken maken slanker. Een goede reden dus om je mooiste paar nog eens uit te kast te halen. Of om gewoon nieuwe schoenen te kopen. Ga dit najaar voor een intergalactisch vinyl laarsje zoals die van Lost Ink (€ 54,95). Meteen ook ultravrouwelijk!

Donker, donkerder, donkerst

Hét trucje der trucjes om slanker te lijken is donkere kledij. Dat betekent niet alleen zwart, ook donkerblauw, rood, groen of grijs hebben dat effect. Wat dacht je van deze lange mantel van Kings Of Indigo (€ 299,95)?

Lange statement oorbellen

Draag je haar in een hoge staart of knot maar maak hem niet te strak. Zeker in combinatie met een paar lange, statement oorbellen lijkt je gezicht meteen stukken slanker. Wij werden verliefd op de gouden steker van Topshop (€ 14,95).

Foto’s: Laura Noltemeyer

Mode voor de feesten