Home Mode De 5 favoriete winkels in Londen van fashion blogster I Want You...

De 5 favoriete winkels in Londen van fashion blogster I Want You To Know

De 5 favoriete winkels in Londen van fashion blogster I Want You To Know

Ontdek de 5 favoriete winkels in Londen van fashion blogster Kristabel.

Fashion blogster Kristabel is geboren en getogen in Londen. In 2008 maakte ze van haar hobby haar beroep dankzij haar succesvolle blog I Want You To Know. Ze deelt haar ervaringen, meningen en avonturen met de wereld. Ontdek haar favoriete winkels in Londen.

1. Dover Street Market – The original London concept store

Dover Street Market

Meestal kan ik me in deze winkel niets meer dan een t-shirt veroorloven, maar Dover Street Market is onklopbaar op vlak van inspiratie en ontdekkingen. Op de bovenste verdieping vind je het hippe Rose Bakery waar je een hapje kunt eten. Plus soms zijn er ‘sample sales’ waardoor de prijzen een heel stuk aantrekkelijker worden.

Dover Street 17-18

2. Glassworks

Glassworks

Als je de High Street beu bent, is het de moeite waard om een kijkje te gaan nemen bij Glassworks. Je vindt er unieke kleding waarvan iedereen wil weten waar je het gekocht hebt. Het is een perfect samengestelde boetiek voor personen met een vooruitstrevende stijl. Glassworks is gelegen in het hartje van Oost-London.

33-34 Gt. Pulteney Street

3. Liberty

Liberty

Meestal instagram ik deze bloemenwinkel altijd van buiten, maar Liberty is zoveel meer dan dat. Van het Tudor exterieur tot de innovatieve etalages, Liberty is een kledingwinkel met een gezellige sfeer en een eclectische mix van designers om te matchen. Je vindt hier alles dat je nodig hebt; tussenmerken als Sessun, Ace & Jig, eigenzinnig briefpapier en zelfs wol als je into breien bent.

Regent Street, London W1B 5AH

4. Beyond Retro

Beyond Retro

De eerste keer dat ik hier kwam shoppen is ondertussen al 10 jaar geleden en sindsdien is de stoere vintageshop Beyond Retro uitgebreid over heel Londen. Ik ga graag naar de Brick Lane branch, trends komen meestal terug dus je vindt er talloze authentieke kledingstukken uit de jaren 70 plus enkele herwerkte stukken. De prijzen zijn ook redelijk, het is dan ook zeldzaam dat ik niets koop in deze winkel.

110-112 Cheshire Street

5. Tatty Devine

Tatty Devine

Dit is ongetwijfeld mijn favoriete juwelenmerk. Tatty Devine is bekend voor zijn kostbare stukken gemaakt van plexiglas waardoor ze vormen creëren en concepten realiseren die je nooit mogelijk achtte. Elke juwelenreeks bestaat uit een showstopper en enkele simpelere juweeltjes, voor wie houdt van een ingetogen stijl. Ze organiseren ook feestjes waar je zelf je juweel kunt samenstellen, en je mag zelfs enkele onderdeeltjes zelf in elkaar proberen te knutselen.

236 Brick Lane

Plan je een bezoek naar Londen? Check dan zeker ook 8 verrassende adresjes in de stad.