De solden in januari starten min of meer op hetzelfde moment, maar dat is anders met de zomerkoopjes. Winkels geven allemaal op een ander moment het startschot, vaak al bijna een maand voor de officiële solden beginnen. Ook nu 1 juli effectief gepasseerd is, is het strategisch handig te weten wáár er nu precies al de béste koopjes te scoren zijn.

Sites die nu – slechts een paar dagen binnen de officiële soldenperiode – al verkopen aan dumpprijzen? Onder meer MyTheresa.com, & Other Stories, Zara en CKS. Maar ook in sommige offline shops kan je al terecht voor op en top ‘on trend’ stuks aan een spotprijsje.

Slim soldenshoppen

Als je nu slim soldenshopt, kan je bovendien straks je zomerstuk ook in de winter dragen. Dit zijn de grootste trends + stijltips:

Fuchsia

Dé najaarskleur die natuurlijk ook perfect bij de zomer past. Mix met nog meer fuchsia of straks met wintertinten als grijs, crème en cognac. Vermijd de combi fuchsia-zwart: je krijgt dan een hard silhouet waar niemand blij van wordt.

Essentiel
€ 122,50 i.p.v. € 175 – Shop hem hier

Punk meets romantiek

Mix kant, roze en bloemetjes met zware schoenen, zwart en harde prints. Ga voor harde contrasten en combineer ook in coupes ruw met romantiek. Een strakke leren broek met een gehaakt truitje op bijvoorbeeld.

Philosophy di Lorenzo Serafini
€ 620 (i.p.v. € 1.240) – Shop het hier

De workman’s overall

Mix met vrouwelijke items: een hakje, brede armband, een mooi nagellakje. Hou het eerder oversized dan strak en toon wat decolleté.

Citizens of Humanity
€ 384 i.p.v. € 549 – Shop het hier

Eighties

Brede schouders, wijde pantalons en hoge tailles. Mix met meer eighties zoals laarsjes met punthakken. Hier geen knaltinten maar pastelkleuren – zacht en toegankelijk.

& Other Stories
€ 30 i.p.v. € 59 – Shop hem hier

De Victoriaanse blouse

Dramatische kraag, witte kleur, luxestof (zijde bijvoorbeeld) en lange mouwen. Mix met ‘hedendaagse’ extra’s, bijvoorbeeld jeans met hoge taille in donkerblauwe wassen. Ook leuk met jeansshort en All Stars.

Isabel Marant, étoile
€ 189 i.p.v. € 270 – Shop het hier

De XL strik

De enorme strik zit straks om je hals, in je haar, op je schoenen en in je taille. Mix met tegenstellingen. Zo’n strik heeft een vrij hoog barbie-gehalte, dus doe compleet het tegenovergestelde met de rest van je outfit. Een klassiek colbert, een rechte pantalon, een Burberry-trench. Belangrijk: één strik per outfit (onder deze jurk dus geen sandaaltjes met strik).

Burberry
€ 279 i.p.v. € 465 – Shop het hier

De prairie-jurk

Denk aan een opvallende print, opstaand kraagje, ruffles rond de hals, vaak ook aan de zoom. Mix straks met hoge leren laarzen – als je geen been meer zit, zit je goed. Nu mooi met platte leren sandalen en een rieten tas.

Zimmerman
€ 875 i.p.v. € 1.250 – Shop hem hier

Openingsbeeld: Zalando

Meer zomermode