Tijdens de feestdagen een paar hoge stiletto’s uit de kast halen, om ze na tien minuten weer in te ruilen voor een platte variant? Niet erg, het overkomt wel meerdere vrouwen. Waarom maken we het ons dan niet gemakkelijk, met een paar comfy sneakers waarop je heel de avond kan dansen? Wel, omdat we al ja-ren wachten op deze glitter en glam stappers van ene J.W. Anderson…

We ♥ J.W.

Op de British Fashion Awards in Londen kaapte hij onlangs twee beeldjes weg: die voor British Designer of the Year in Womenswear met zijn eigen label en die voor Accessories Designer of the Year met zijn ontwerpen voor het Spaanse modehuis Loewe. Jonathan Anderson is HOT – dan hebben we het niet enkel over z’n looks – en hij wordt zo meteen nòg een teentje heter als je zijn nieuwe sneakercollectie ontdekt…

Aangezien Andersons creaties doorgaans niet aan zachte prijsjes over de toonbank gaan, zorgt de designer geregeld voor een betaalbare (yay!) samenwerking met grote merken en ketens. Laatst nog lanceerde hij met basicsgigant Uniqlo deze top-collectie en speciaal voor de feestdagen gaat hij in zee met het populaire sneakermerk – trrrr – Converse.

Glitter & Gutter

J.W. Anderson en Converse schenken ons voor nieuwjaar All Stars met glitters. Hun nieuwste unisex ‘made-for-everyone’ sneaker kreeg de naam Glitter and Gutter en is de allereerste nieuwe versie van de iconische Chuck Taylor, ofte: de klassieke low top meets vintage sportschoen.

“Glitter_Gutter stemmed from the idea of breaking iconic silhouettes with something unexpected”, zegt Anderson zelf. “Taking the glitter out of context and wearing it with a pair of washed chinos, for example.” Krijgen we er ineens nog wat stijladvies bij.

De eerste Glitter_Gutter All Star sprankelt vanaf 14 december in de winkelrekken en de gympies kosten je tussen € 120 en € 140.

Meer winterlooks