Home Mode Dé sporttip: Stoere sporten
Dé sporttip: Stoere sporten

Vrouwen het zwakke geslacht? Dat dachten we niet! Sporten waarbij je ook je kracht traint, winnen bij vrouwen steeds meer aan populariteit. Terecht, want sterkere spieren zorgen voor een betere houding, een mooier silhouet, een sneller metabolisme en een jonger lichaam. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt, ook in rust.

Je hoeft trouwens niet bang te zijn om er als Sylvester Stallone uit te zien, want als vrouw maak je langere, slankere spieren aan. Misschien nog het leukste effect van deze bad ass- sporten? De flinke portie zelfvertrouwen die je ervan krijgt.

Onze favoriete stoere sporten

1. Piloxing

Piloxing is een type van HIIT-training (High Intensity Interval Training) waarbij je korter, maar intenser sport. Met verzwaarde handschoenen doe je een mix van pilatesoefeningen en boksen. De korte, intense krachtoefeningen verbeteren je conditie, doen je gewicht én cellulitis verliezen en geven je een jonger lichaam.

Start nu

2. Klimmen

Van klimmen krijg je niet alleen sterke armen en schouders, maar ook loeistrakke buikspieren. Je kunt oefenen en trainen in een klimzaal, maar de echte adrenalinekick krijg je als je naar buiten trekt. Je kampeert in de wilde natuur en geniet van prachtige uitzichten als je de rots hebt bedwongen. Goede klimzalen zijn Blok in Hoboken, Bleau in Gent, Hungaria in Leuven, maar je vindt er zeker eentje in elke provincie.

Start nu

3. Trail running

Vergeet een braaf start-to-run-rondje in je wijk, bij trail running verlaat je de betreden paden. Belangrijk is niet de snelheid of tijd, maar wel dat je nieuwe routes kunt ontdekken. Je eindigt vaak volledig onder de modder – met dank aan de Belgische weersomstandigheden – maar totaal ontspannen dankzij de mooie uitzichten. Al wat je nodig hebt is een stevig paar loopschoenen & een puike GPS!

Start nu

4. Freeletics

Deze work-out kun je werkelijk overal doen, je hebt er geen apparatuur voor nodig, behalve je smartphone. Je gebruikt je eigen lichaamsgewicht bij klassieke krachtoefeningen zoals push-ups, planks, lunges, burpees en squats. En je wisselt af met looptrainingen. Het is enorm zwaar, maar hou het 100 dagen vol en je lichaam is getransformeerd: krachtig, lenig en strak.

Start nu

5. SUP & Surf

Surfers winnen gegarandeerd elk wedstrijdje armworstelen. Tegen de branding in peddelen is geen lachertje, maar die paar seconden dat je op de golf staat, zijn het meer dan waard. Blijf je liever boven water? Dan is Stand Up Paddle (SUP) een prima alternatief. In België is de winter de beste periode om te surfen, maar toegegeven het is leuker op een warme locatie. Goede surfplekken voor beginners zijn Biarritz in Frankrijk, Marokko of de Algarve in Portugal.