Elke maand deelt een Feeling-favoriet haar tips, adresjes en stijlgeheimen. Deze maand: Nina Maat (23) van Antwerp Circular, een platform waarmee ze zich inzet voor een circulaire maatschappij.

Wie is Nina Maat?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

  • Nina Maat is net van de schoolbanken en een voorvechter voor een circulaire economie.
  • Onder de naam Antwerp Circular neemt ze verschillende initiatieven, zoals een eigen collectie herbruikbare koffiebekers gemaakt van koffiegruis, en kledingruildagen.
  • Ze gaat in dialoog met beleidsmakers om samen te zoeken naar efficiënte oplossingen voor klimaatverandering.
  • Nina wil mensen doen nadenken over de impact die we op onze planeet hebben, en hoe we het in de toekomst beter kunnen doen.
  • Oh ja, dat alles doet ze in een prachtig, roze – lokaal gemaakt – pak.

Nina’s stijlgeboden

Favoriete eetadresje?
“Overal waar American pancakes met veel maple syrup op de kaart staan, zoals bij Stacks, Butchers Coffee en Toasted in Antwerpen. Voor vegan pancakes is HART mijn go-toplekje.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nooit de deur uit zonder…
“Purol, een no-nonsenselippenbalsem. Ik haat droge lippen.”

Je meest kostbare bezit?
“Een maatpak geeft me zelfvertrouwen, maar het is ook wel een investering. Het roze pak op de foto is mijn favoriet, het is er een van duurzaam label Helder. Dit pak is lokaal gemaakt van reststoffen, voor mij een goed argument om het te kopen.”

Als budget geen issue was, kocht ik…
“Ik durf soms het argument ‘een investering’ te gebruiken, maar ik hoop dat ik mezelf altijd blijf afvragen in welke mate ik iets echt nodig heb. Ik wil nooit verleid worden om te betalen voor een imago, en altijd werkomstandigheden, kwaliteit en inzet voor het milieu vooropstellen. Als ik mag dromen, zou ik graag eens het Modepaleis van Dries Van Noten binnenwandelen.”

Favoriete aankoop?
“Laarzen van Maryam Nassir Zadeh. Ze zijn niet voor elke dag en het was toch wikken en wegen of ze het waard waren, maar als ik ze draag, voel ik me 100% mezelf. Ze zijn een kunstwerk op zich.”

Must-follow op social media?
@bayacollective, een platform voor vrouwen met quotes en illustraties. Ik herken mezelf in de posts; voelt als thuiskomen.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jouw stijlicoon?
“Tussen alle eenheidsworst op Instagram, volg ik Sarah Dimani graag. Het is zalig om te zien hoe zij omgaat met kritiek voor het niet meer dragen van een hoofddoek, hoe ze een community heeft opgebouwd en hoe ze zich manoeuvreert tussen deals met internationale modemerken en het westerse schoonheidsideaal. Een voorbeeld voor meisjes die niet aan dat beeld voldoen.”

Favoriete vintage adresje?
“Gabriele Vintage in Brussel is mijn absolute favoriet.”

Ultieme beautytip?
“Ik houd het graag simpel. Ik sluit de dag altijd af met Midnight Recovery Concentrate van Kiehl’s op mijn gewassen gezicht.”

Recent topcadeau?
“Ik heb een parelvormige broche van Wouters & Hendrix van mijn familie gekregen. Het is een stuk voor speciale gelegenheden.”

Favoriete take-out?
“Jammer genoeg niet van een lokale ondernemer, maar de salted caramel milkshake van 5 Guys is de hemel op aarde.”

Pancakes van Butchers coffee

Butchers Coffee, Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen

Laarzen van Maryam Nassir Zadeh

Maryam Nassir Zadeh

Sarah Dimani

Sarah Dimani, Instagram: @saraahdii

Gabriele Vintage in Brussel

Gabriele Vintage, Kartuizerstraat 27, 1000 Brussel

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate

Kiehl’s, €46 (30 ml), shop het hier.

Broche van Wouters & Hendrix

Wouters & Hendrix, €260, shop hem hier.

Tekst: Kristin Stoffels. Openingsbeeld: Arthur Vermeylen.

Meer stijl- en modetips: