Elke maand deelt een Feeling-vrouw haar tips, adresjes en stijlgeheimen. Deze week: mode- en juwelenontwerpster Annick Van De Weghe.

Wie is Annick Van De Weghe?

• Mode- en juwelenontwerpster. Je vindt haar op Instagram @annick.vdw

• Ze maakt van vintage en oude voorwerpen een gloednieuw, uniek stuk.

• Haar liefde voor mooie materialen en interessante objecten vormt de rode draad door alles wat ze creëert: van juwelen over jassen en schoenen tot interieurs.

• Het Feeling-modeteam spaart voor een prachtige jas uit haar collectie (check. haar. Instagram.).

• Haar grootste inspiratiebron? Reizen!

View this post on Instagram

💥💥💥

A post shared by AVDW (@annick.vdw) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Haar stijlgeboden:

Meest stijlvolle restaurant? “Ik ga met mijn gezin geregeld naar Au Vieux Saint Martin in Brussel. Ik kom er al dertig jaar en geniet elke keer weer van de sfeer, het tijdloze jaren 70-interieur en het lekkere eten. Als ik in Antwerpen ben, dineer ik graag bij Ciro’s voor een goed stuk vlees. Ik kwam er als kind al met mijn grootouders, pure nostalgie.”

Ik ga nooit de deur uit zonder… “Mijn parfum, Patchouli van Etro, mijn dagcrème van Sisley én mijn bril.”

Deze trend wil ik niet meer zien: “Zware sneakers onder jurkjes. Tijd om je All Stars van onder het stof te halen, veel leuker én tijdloos.”

Meest gedragen stuk uit je kast: “Mannenblazers en kasjmier truitjes in alle kleuren, stijlvol, comfortabel en een tikje stoer.”

Meest onderschatte trend? “De bewustwording van de klimaatproblematiek in de modewereld. Er is steeds meer aandacht voor, maar het blijft een onderschat onderwerp.”

Meest kostbare juweel? “De armband van Hermès die ik van mijn man heb gekregen. Een zilveren Le Galop-armband, een tijdloos stuk.”

Ultieme stijltip? “If you have to force it, leave it. Het is belangrijk om je goed te voelen in je kleren. Blijf dus vooral jezelf.”

Stijlicoon?Caroline De Maigret. Ze heeft een jongensachtige look met een vrouwelijke twist, helemaal mijn ding!”Must follow op Instagram? “De immer stijlvolle, Belgische Caroline Van Thillo (@caroline–van–thillo) en Aiko Kubo (@aiko–kubo) voor haar inspirerende kunst.”

Vintage-tip?Labellov in Antwerpen. Verwacht je niet aan een stoffig winkeltje, het is een luxueuze showroom vol unieke collector’s items en tassen van de grootste ontwerpers. Zelf heb ik er een prachtige vintage Céline op de kop kunnen tikken. Het is nog steeds een van mijn favoriete handtassen.”

Beautywondermiddel? “Ik gebruik iedere dag Huile Prodigieuse van Nuxe om mijn huid en haar intens te voeden.”

Favoriet adresje in het buitenland? “Ik ga graag naar Parijs. Het moment dat ik op de trein stap, valt er een rust over me heen. Shoppen in Le Marrais, lunchen bij Chez Marianne en ’s avonds dineren in mijn favoriete restaurant LOULOU.”

In deze winkel vind ik altijd wel iets…ENES in Antwerpen is een van mijn favoriete winkels. Daar vind ik altijd íéts wat bij me past. En het is voor mij de winkel met het mooiste interieur in Antwerpen. Voor exclusieve, unieke stukken shop ik bij Monique Stam en Graanmarkt 13.”

ENES

Labellov

Kasjmier trui

Allude via Net à Porter, 410 euro

Le Galop-armband

Hermès

LOULOU

 

Meer over stijl: