Elke maand deelt een Feeling-favoriet zijn/haar tips, adresjes en stijlgeheimen. Deze maand Élodie Ouédraogo, mede-oprichtster van het label 42|54.

Wie is Élodie Ouédraogo?

View this post on Instagram

‘Only wednesday’ type of selfie 😵

A post shared by Elodie Ouedraogo (@elodie_ouedraogo) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

  • Voormalig topatlete, gespecialiseerd als sprintster en hordeloopster. In 2008 won ze samen met de Belgische estafetteploeg Olympische goud op de 4 x 100 m in Peking
  • Ze werkt bij Woestijnvis zowel voor als achter de schermen.
  • Samen met collega-atlete Olivia Borlée richtte ze het modelabel 42|54 op. De naam verwijst naar de winnende tijd bij het behalen van hun Olympische titel.
  • Elodie is samen met cartoonist Jeroom Snelders. Ze hebben een zoontje, Remus.

Haar stijlgeboden:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Beste stijladvies ooit?

“Dress for yourself.”

Jouw favoriete resto?

“Wat eten betreft, ben ik veel minder avontuurlijk dan in mijn stijlkeuzes. Ik ga steeds op dezelfde plekken eten, omdat ik daar altijd gelukkig buiten stap. In Antwerpen zijn dat Civiltà del Bere, Renaissance of Bourla en dichter bij huis Baracca, Bar Louis of De Victorie.”

Waar ben je het meest trots op?

“Op de manier waarop ik probeer mijn carrière uit te bouwen: zonder over lijken te gaan of mezelf te verloochenen. En dat ik mee aan het stuur sta van een eerlijk en duurzaam label.”

Ik ga nooit de deur uit zonder…

“Mijn gsm. Voor een jong label werken betekent dat je vaak enorm snel moet schakelen. Als wereldster Ellie Goulding plots een pastel, neongroene outfit wil, kun je maar beter bereikbaar zijn.”

Wat is een onderschatte trend?

“Athleisure. Als je nagaat hoeveel merken en modehuizen een legging, en bij uitbreiding technische sportmaterialen gebruiken in hun collecties, dan kun je gerust stellen dat athleisure meer is dan een trend. De kruisbestuiving is groter dan men soms wil toegeven.”

Je meest gedragen stuk?

“Ik draag bijna altijd 42|54. Onze eigen collectie combineer ik graag met high-endlabels. Een top met lange mouwen uit onze collectie met een jeans van Y/Project of een oversized hemd van Ann Demeulemeester met een legging zijn mijn go-to looks.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jouw ultieme stijltip?

“Koop alleen kleding waar je oprecht enthousiast van wordt. Niks zo pijnlijk als een outfit waar je je niet goed in voelt.”

Jouw beautytip?

“Sporten. Alles begint met lekker in je vel zitten.”

Stijlicoon?

“Solange Knowles en Rihanna zijn stijlvolle vrouwen die niet gedicteerd worden door labels. Daardoor dragen ze steeds sterke en interessante looks.”

Must-follow op Instagram?

“Celeste Barber, een heel grappige vrouw die de modewereld op de korrel durft te nemen. Wat je doet moet je altijd serieus nemen, jezelf maar af en toe.”

Deze winkel biedt altijd wel iets…

Renaissance is de perfecte winkel, heel erg on trend, met een ideale mix van betaalbaar en high-end.”

Aan te raden vintage-adresje?

“Ik beschouw mezelf als een een vintagemaagd, maar door webwinkels als Vaniitas en le freddie begin ik me er steeds meer in te verdiepen. Vintage wordt even belangrijk als duurzame materialen.”

Wat heb je altijd in huis?

“Koffie, wc-papier en een goede stijltang. Mascara is gewenst, maar niet noodzakelijk.”

42|54

4254sport.com of @4254sport op Instagram.

Celeste barber

Instagram: @celestebarber.

Renaissance

Renaissance, Lange Gasthuisstraat 16, 2000 Antwerpen.

Tabi-boots

Maison Margiela via Vaniitas (€ 499).

Solange Knowles

Instagram: @saintrecords.

Witte Blouse

Ann Demeulemeester (€ 465).

Meer over stijl:

Tekst: Kristin Stoffels.