Prins Harry en Meghan Markle gaven zonet het ja-woord in Londen en zijn vanaf nu Duke en Duchess of Sussex. Hun trouwringen kregen ze cadeau van Queen Elizabeth II en hoewel het moment van Harry’s ring een beetje verloren ging op beeld, konden we toch een glimp opvangen van de juweeltjes.

Kostbaar Welsh Gold

De ringen zijn gemaakt uit Welsh Gold, een type goud dat maar in twee gebieden in Wales voorkomt en dus heel veel waard is. Beide ringen zijn heel minimalistisch en die van Harry bevat een platinum band en een beetje reliëf. Wist je trouwens dat het heel bijzonder is dat de prins een ring aan zijn vinger laat schuiven? Omwille van deze koninklijke traditie mogen Britse mannelijke royals eigenlijk helemaal geen trouwring dragen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Grote broer prins William moest – als getuige – de ringen veilig tot in de St George’s Chapel brengen, en dat is hem gelukkig ook gelukt (#thankgod). Meghan Markle en prins Harry lieten het ontwerp over aan Cleave and Company.

Het huwelijk van Harry & Meghan