We kennen allemaal het probleem van de te kleine schoen: als je eerlijk bent, weet je wel dat hij niet past, maar het is zó een koopje en je verlangen om hem te dragen is groter dan de pijn die erbij komt kijken. Geen nood, Feeling weet raad. Met dit trucje draag je die te kleine (leren!) schoen tóch.

Zo past het schoentje wél

Het is je vast al eens overkomen: je bent verliefd op dat ene paar schoenen dat je jezelf eigenlijk niet kan veroorloven. Je wacht braaf tot de solden, maar dan slaat het noodlot toe: ze hebben jouw favoriete paar niet meer in je maat. Een maatje kleiner dan? Jup, wij zeggen dat je ervoor moet gaan. Ook al knellen ze nu een beetje, met dit eenvoudige trucje kan je ze een paar millimeters uitrekken.

Met een mooi paar sandalen zit je altijd goed. Dit zijn de mooiste exemplaren van zomer 2021!

Dit heb je nodig:

  • Dikke sokken
  • Een haardroger
  • Een spuitbus om leer te behandelen

Zo doe je het:

Doe de dikke sokken aan en wurm – met de nodige inspanning – je voeten in de krappe schoenen. Richt je haardroger op zo’n 30 cm afstand op het deel waar je schoenen knellen en blaas 30 seconden op warme stand. Blijf je voet tussendoor steeds zo veel mogelijk bewegen. Hou de schoenen nog even aan tot ze wat zijn afgekoeld en behandel ze met de spuitbus. Je schoenen zullen nu passen zonder dat ze knellen!

Ook eens proberen

Zijn je nieuwe schoenen toch nog niet breed genoeg? Dan kan je het ook eens met water proberen. Vul twee plastic zakjes voor 3/4 met water en let erop dat ze goed dicht zijn. Plaats er eentje in elke schoen en zet ze een volledige dag in de diepvries. Het water zal bevriezen en zo jouw te kleine schoenen uitrekken. Hop naar nooit meer pijne voeten!

Meer lezen over mode: