Als je deze zomer graag nog één ding toe zou voegen aan je garderobe, laat het dan een denim skirt zijn. Niet alleen is een degelijke jeans rok ‘hot topic’ in modeland, het is ook nog eens een uitstekend stuk voor je basis-collectie: een beetje stoer, toch stijlvol en erg makkelijk te combineren. Voor welke combinaties je deze zomer liefst wil gaan? Een paar opties op een rij.

Streetstyle: 4 x on trend denim skirt

1. Knielengte + ruffle blouse

Jeansrokken op knie- of kuitlengte zijn erg trending. Vooral een model met een split in het midden is ‘in’. Maar modellen met drukknopen en een erg hoge seventies / eighties vibe doen het goed. Wil je het casual, maar toch niet té gewoontjes maken? Combineer je simpele rok dan met een iets meer upscale bovenstuk zoals een romantische ruffle blouse.

4. Kort + plain white T

Ook kortere versies van de jeansrok kunnen weer. Eén van de absolute toppers deze zomer trouwens om die mee te combineren, is een simpel wit shirt. Een beetje laid-back, maar toch on trend. Nog op zoek naar een leuke witte plain white T? Probeer dan die van Thelma en Louise eens die deze maand bij Feeling zit.

3. Enkellang + blazer

Ook enkellange denim rokken zijn weer helemaal ‘in’. Ook hier doet een model met een driehoekige opening in het midden het bijzonder goed. Wil je gaan voor iets meer geklede look, combineer je rok dan met een blazer en paar high heels. Werk af met een iets specialer statement tasje en je look is klaar.

4. Rok in laagjes + sneakers

Wil je toch gaan voor een iets meer uit de band springende denim look? Dat kan ook: durf eens te kiezen voor een prairie-variant van de denim skirt: eentje in laagjes. Combineer ook hier weer met een simpel (wit) shirt en een al even simpel stel sneakers. Ook ugly dad sneakers of een chunky sandaal zijn zeker goede opties.

Shop je eigen on trend denim rok hier:

Jeansrok met hoge taille en zakken

A.P.C., € 126. Koop hem hier

Enkellange quilted denim rok met split

 

Zara, € 49,95. Koop hem hier

Vintage kokerrok met splits aan de zijkant

Lee, € 69,95. Koop hem hier

Retro jeansrok met fringes aan de rand

Dr. Denim Petite, € 59,95. Koop hem hier

Midi jeansrok met knopjes aan de voorzijde

Levi’s, € 67, 95. Koop hem hier

Enkellange denim rok met asymmetrische split

Frame, € 315. Koop hem hier

Meer lezen over denim en mode trends: