Als je deze zomer wil investeren in één short, laat het dan een denim exemplaar zijn. Hoe je dat ultieme basisstuk dit seizoen liefst draagt? Een beetje baggy, oldschool en gecombineerd met een speelse sweater of een paar andere stoere vintage items.

Keep it short: 3 x on trend denim

1. Oldschool baggy

Dit seizoen komt je favoriete jeansshort in een wel heel bijzondere look: een oldschool jaren ’80 exemplaar met hoge taille en een baggy ballon-model is helemaal in. Ook de rest van je silhouet mag teruggrijpen naar het verleden: een jersey sweater met vintage print, een paar high top baskets of sportieve sneakers en een eventuele oversized blazer maken het af.

2. Vintage + speelse prints

Op zoek naar een nonchalante look voor een ongedwongen zomerse dag? Dan is de klassieke mom-short misschien een idee. Ook hier doen zowel het model – high waisted en eventueel met omgeplooide boordjes – als de kleur – een vintage uitziend diepdonkerblauw – weer terugdenken aan tachtiger jaren. Combineer met een gestreept bovenstuk voor een Française-effect of met een sweater met speelse print voor een iets alternatievere retro-look.

3. XL + gerafelde randen

Tot slot mag je jeansshort dit seizoen ook best wat langer uitvallen: een bermuda-model dat tot iets boven je knie loopt, is trending. Opnieuw kan een hoog getailleerd exemplaar met eighties allures perfect. Maar ook met een straight fit bermuda met gerafelde randen scoor je deze lente en zomer sowieso.

Leuke extra: werk je denim look af met een leuk accessoire om je heupen, zoals een luxueuze belt bag of een zijden sjaaltje bijvoorbeeld.

Shop je eigen on trend denim hier:

High waisted mom-short met boordjes

Levi’s, nu € 31,65. Koop hem hier

Light wash bermuda met gerafelde randen

Alexander Wang, € 305. Koop hem hier

High waisted denim short in zwart

Zara, € 19,95. Koop hem hier

Longboarder jeansshort met scheuren

Noisy May, nu € 14,99. Koop hem hier

High waisted denim short in oldschool grijs

Jade, nu € 180. Koop hem hier

Oldschool jeansshort in eighties mom-model

Lee, nu € 44,95. Koop hem hier

Mid-rise bermuda short in lichte denim

Agolde, nu € 126. Koop hem hier

Meer lezen over mode en trends: