Je bent nog op zoek naar enkele gedegen designer-investeringen voor je garderobe, maar weet niet goed wélke items de gemiddelde waarde van je collectie prijs-kwaliteitsgewijs nu exact het meest omhoog zullen helpen? Dan is hier de handleiding waarnaar je opzoek was, want enkele fashion experts verkozen deze 5 luxe-items tot ‘dé mode-investeringen van het jaar‘.

Ben jij zowat de Queen van Vinted: altijd op zoek naar luisterrijke zaakjes, de leukste ‘second hand’-items aan de beste prijsjes en stiekem op jacht naar geheime schatten op vlak van mode en design? Dan spendeer jij je weekends vast vaak aan het afschuimen van brocantes en rommelmarktjes overal te lande – en dan nóg is het vaak geen sinecure om tussen het overvloedige ‘second hand’-aanbod de échte ‘verborgen parels’ uit te vissen. Ga je best voor een ‘gouden klassieker’ als een Chanel bag of eentje van Dior, of ga je net voor een tas van een iets kleinere, maar trendy high end-brand als Sézane of Polène? 

Omdat investerings-gewijs zoeken naar hét perfecte vintage luxe-item, soms meer lijkt op zoeken naar een speld in een hooiberg dan wat anders, besloot Stylight – platform voor mode en e-commerce – om samen met Rebelle – een online tweedehands-shop voor designerkleding – om de hedendaagse luxemarkt even onder de loep te nemen, en voor jou vast met een handig lijstje op de proppen te komen: dat van dé vijf designer modestukken waarin jij je zuur verdiende centjes op dit moment het best investeert!

Investeren in designer-stuks: dat doe je zo

Een eerste tendens die naar voren kwam uit het onderzoek van beide sites, is dat investeren in een ‘golden oldie’ – dus in een eerder klassiek model van een groot couture-merk als Chanel, Hermès, Gucci of Louis Vuitton – een beter idee is, dan investeren in een tas van een kleiner merk, omdat die vaak minder iconische en figuratief afwijkende modellen op hun palmares hebben staan, wat de tassen minder vlot verkoopbaar maakt. Om diezelfde reden zet je volgens de experts je geld ook beter in op neutrale kleuren, zoals bruin, zwart of beige, dan op meer trendgevoelige tinten.

Wat dan weer wél een excellente investering betreft – zelfs al vormen hun excentrieke looks soms een uitdaging om ze op een later tijdstip weer van de hand te doen – zijn stuks uit een capsulecollectie of een limited edition. Omdat er immers maar een klein aantal van deze stuks beschikbaar zijn, worden ze achteraf meestal doorverkocht aan een gouden prijsje. Qua datum voor een potentiële herverkoop, kan het voor deze stuks soms wel even wachten zijn: tot de kleur of de look van de tas weer helemaal ‘in’ is, bijvoorbeeld (want, ja hoor: alles komt ooit terug). Tot slot blijken vooral tassen in leer het goed te doen op de tweedehands designer-markt.

Dé 5 ‘goudklompjes’ waarin je dit jaar nog moet investeren:

Gucci Marmont tas in zwart leder (€1.690)

Shop ze hier.

Dior, Saddle bag in camel-kleur (€2.600)

Shop ze hier.

Gucci Princetown muiltje (€650)

Shop ze hier.

Fendi Baguette tas (€1.980)

 

Shop ze hier.

Nike Air Force 1 x Off-white sneakers (€1.590)

Shop ze hier.

 

Lees ook:

Openingsbeeld: Imaxtree.

SOURCE: Glamour Paris