Rumour has it: een ware hittegolf maakt op dit eigenste moment zijn weg naar ons landje! Naast een oversized zomerhoed, een trendy bikini en wat heatproof workwear, is er nog één summer essential waar je de komende dagen (en hopelijk weken) dus niet meer naast kan: een hippe én beschermende zonnebril op je snoet maakt je look immers helemaal af!

Met deze ‘on trend’ zonnebril-modellen ben je deze zomer helemaal mee!

1. XL Sportief

Erg trending op dit moment zijn sunshades die meer weg hebben van een zonnescherm of zeer aanwezige skibril, dan wat anders.

Erg vaak komen de sportieve XL-modellen voor met een stel holografisch gekleurde glazen, of met een montuurtje in een felle, sportieve kleur (denk: bijvoorbeeld staalblauw of fluogeel). Supercool, en erg tof om je look van net dat tikje extra fashion te voorzien!

2. Cat-eye colours

Ook klein uitgevallen en spitse cat-eye zonnebrillen zijn weer helemaal ‘in’. Hoewel de gewone zwarte exemplaren zeker ook nog steeds een streetstyle-díng zijn, doen ook modellen in rood en oranje het deze zomer goed. Ook echt súper-trending op dit moment: cat-eye modellen in wit!

Naast montuurtjes in wit, zwart en die met een kleurtje, doen ook modellen in een klassiek leopard-patroon het hier erg goed. Van een microtrendje gesproken!

3. Grandpa geometrics

Nog zo’n superstoere sunshade-stijl is de wat groter uitgevallen geometrische ‘grandpa‘-look. De glazen in dit model doen denken aan de überoversized leesbril met visbokaal-glazen waarmee je grootvader vroeger rustig zijn krantje zat te lezen op een zomerse namiddag.

De geometrische inslag, samen met een ‘retro kleurtjes’-vibe, maakt de look dan toch weer bijzonder hedendaags! Vooral in combinatie met een sportief strakke en moderne outfit: zeker doen!

4. Space Odyssey

Nog iets verder dan de ‘grandpa geometrische’ stijl, gaat de futuristische look wat figuratieve artwork en hoekigheid betreft.

Trapeziums, parallellogrammen of halve maantjes met cirkelvormige glazen erdoorheen: je kan het zo gek niet bedenken, of er bestaat een brilmodel van. Voor iedereen die niet vies is van een stukje statement-eyewear!

5. Doorkijk montuurtje

Tot slot, ook superhip: een vrij groot uitgevallen bril met een zo mogelijk nog groter uitgevallen montuur in een semi-transparant kleurtje.

Net zoals bij de reguliere brillenmode zijn niet alleen modellen in kleurloze see-trhough ‘in’, ook modellen in zachtroze, soft oranje, bleek geel, rood, en zelfs blauwe transparante materialen doen het goed!

Ook hier weer zitten sportieve XL-modellen met een kleine spacetrooper-inslag helemaal in de lift! Subliem en heel fashion 2.0.

Shop je ‘on trend’ zonnebril-look hier:

XL Sportief: lichtblauw zonnescherm

Acne Studios, bornt acetate zonnebril in ocean blue, €180. Shop hem hier.

XL sportief: zonnescherm met uni-brow

Loewe, show sunglasses in zachtbruin, €350. Shop hem hier.  

Cat-eye: bloemenpracht

Dolce & Gabbana, floral cat-eye met purper en wit, €255. Shop hem hier.

 

Cat-eye: leopard modern

Ray-ban, extreme cat-eye zonnebril klassiek, €86. Koop hem hier.

Grandpa Geometrics: soft pink

Dior, Oversized vierkante zonnebril met zwart montuur, €270. Shop hem hier.

Grandpa Geometrics: logo-detail

Fendi, FF vierkante zonnebril met logo, €370. Shop hem hier.

Space Odyssey: vijfhoek zilver

Loewe, Square puzzle zonnebril in paars, €320. Koop hem hier.

Space Odyssey: half mooned

Asos Design, maanvormige zonnebril in rood, €9,99. Shop hem hier.

Doorkijk: big in yellow

Asos Design, chunky zonnebril in retro-geel, €4,99. Shop hem hier.

Doorkijk: animal pink

Céline Eyewear, oversized vierkante bril, € 290. Koop hem hier.

Beelden: Imaxtree. 

Lees ook: