Draait je buienradar alweer overuren? Maar heb je nét een (elektrische) fiets gekocht om mee naar het werk te bollen? Wel, goed nieuws dan want er bestaat tegenwoordig zoiets als een ‘fietsjurk’ voor sportieve én stijlvolle vrouwen. Nog beter nieuws: bedenker achter deze stijlvolle regenjak is gewoonweg een Belg. Immers geen beter land om zijn geniale accessoire uit te testen, toch ;-)?

Functioneel en stijlvol

Functioneel en stijlvol vallen in 2017 hélemaal te rijmen. Denk aan de populaire side button pants die Gucci (€ 1400) al heel vroeg in het jaar lanceerde en nu overal lijkt op te poppen. Kourtney Kardashian liep er in maart al mee rond en hoewel de comfortabele ‘knetsbroek’ werd ontworpen voor een voetbaltrainer die het snel te warm krijgt (denken we), bewijst de Kardashian-telg dat-ie met hoge hakken en bijpassende tas ook gewoon heel stijlvol kan zijn:

Vrouwvriendelijke fietskledij

Zo is dat ook met de gloednieuwe fietsjurk. Klinkt niet super sexy maar als je hem ziet, val je er als een blok voor. ‘Dans l’Assiette du Cycliste’, een jonge Antwerpse zaak, kwam met het idee toen designer Helgi Decreus vaststelde dat er eigenlijk weinig stijlvolle fietskledij bestaat voor vrouwen. Antwoord? Een 100% water- en windproof kleedje dat je in verschillende kleuren kan shoppen en als buitenlaagje over jouw alledaagse outfit draagt.

ByBrown Raindress (€ 299)

Verder in de etalage van ontwerper Helgi Decreus? Jeansbroeken die elastischer en reflecterend zijn, een lange rok (de rainwrap), en zélfs lingerie met een extra gevuld kruiskussentje voor wie langere tijd op het zadel zit. Wij zijn al onderweg (met de fiets, uiteraard)!

Door de regen