Bij warme temperaturen krijg je niet meteen goesting om een core-workout of intense joggingsessie in te plannen. Dankzij enkele modetips zie je er meteen een stuk slanker uit. En ook de kleur speelt daarin een belangrijke rol.

Hoewel zwart stijlvol is én afslankt, is het niet de gemakkelijkste kleur om in de zomer te combineren. Zie je er graag wat slanker uit, dan haal je best je rode outifts uit de kast, want: zeer sexy, gezien bij heel wat it-girls én met afslankend effect.

Vandaag is rood…

Rood is een krachtige kleur, het geeft je energie, passie en verlangen. Bovendien staat ie iedereen én slankt ie af. Nog aan inspiratie? Op Instagram zie je hoe de leukste it-girls rood combineren. Bijvoorbeeld de Scandinavische Jeanette Friis Madsen, zij combineert een midi-jurk met een houten handtas.

Rood op kantoor

Volgens kleurconsultant Helen Venables van House of Colour is rood de ideale kleur om op de werkvloer te dragen. Wintertypes kiezen voor bordaux of rood met een blauwe ondertoon, zomertypes kiezen liever kersenrood en herfstttypes kiezen voor vurige, baksteenrode tinten. De lentetypes kiezen een warme tint.

Niet zeker welk type jij bent? Ontdek het hier.

Beetje schrik voor rood? Start dan alvast een deeltje van je outfit. Wat dacht je van een leuk tasje, felrode schoenen of een geprinte jurk met rode accenten? Inspiratie nodig?  Kijk eens Parisienne Jeanne Damas, zij combineert feilloos een leuke jeans en knalrode blouse et voilà.

Van de stad naar het strand

Pamela Anderson in Baywatch leerde ons dat rood evengoed op het strand thuishoort.Zowel bikini’s als badpakken zien er meeteen cooler uit in het rood. Geen voorstander van de monotone look? Je kan rood ook dragen met streepjes of andere leuke prints. Dit jaar is er een nieuw trendy dierenmotief, ontdek hem snel hier!

Shop de kleur hier:

Linnen mini kleedje

& Other Stories, 69 euro. Shop hem hier.

Pofmouwtjes

H&M, 14,99 euro. Shop hem hier.

Badpakkenseizoen

Banana Moon, 80 euro. Shop hem hier.

Geisha

De La Vali, 546 euro. Shop hem hier.

Crochet handtas

Dolce & Gabbana, 995 euro. Shop hem hier.

Lady in red

Zara, 29,95. Shop hem hier.

Meer inspiratie voor zomerse looks:

Openingsbeeld: GettyImages.