Geen kleur is zo elegant, stijlvol en klassiek als donkerblauw. Meer nog, deze oneindig veelzijdige kleur leent zich uitstekend voor de meest uiteenlopende kleurencombinaties. Onze persoonlijke favoriet? Donkerblauw in combinatie met een lekker felle tint. Wij zorgen graag voor inspiratie met onderstaande 4 x verrassende maar vrolijke combinaties. Een ding is zeker: je zal je allesbehalve blue voelen.

3 x combinaties met donkerblauw

1. Geel

Met dit druilerige weer haal je de zon best zelf in huis. Kies bijvoorbeeld voor een gele broek, en combineer die met een chique blauwe blazer. Wij associeren deze kleurrijke combinatie meteen met felle zon en blauwe lucht, voel je het goed humeur al komen?

2. Blauw

Een onverwacht vanzelfsprekende combinatie, maar blauw combineert opvallend goed met, jawel, blauw. Even ter verduidelijking: we hebben het hier over verschillende tinten blauw. Een hoogblauwe jurk met chunky donkerblauwe knit? Wij zijn fan.

Ga je liever voor een iets subtielere look? Combineer je donkerblauwe look dan met een klein kleuraccent. Zoals dit donkerblauwe pak met appelblauwzeegroene tas.

3. Rood

Combineer donkerblauw met rood en je krijgt gegarandeerd een expressieve combinatie. Hou het subtiel met een rode top onder een donkerblauwe blazer of kies voor een mooie koraalkleur, succes gegarandeerd.

Shop de look

Donkerblauwe blazer met krijtstreep

Mango

€ 99,99 – Shop het hier.

Palazzo broek in het rood

Patrizia Pepe

€ 199,95 – Shop het hier.

Groen tasje met crossbody

Furla

€ 161,95 (i.p.v. € 324,95) – Shop het hier.

Blauwe cocktailjurk

Massimo Dutti

€99,95 – Shop het hier.

Logo T-shirt

Ganni

€ 95 – Shop het hier.

Levi’s Jeans met donkerblauwe wassing

Levi’s

€ 118,96 – Shop het hier.

Denim salopet

Lee

€ 129,95 – Shop het hier.

Gele blousejurk

Samsoe Samsoe

€ 159,95 – Shop het hier.

Lees ook: