Dat er om de vingerknip een modetrend bijkomt, is niet al te goed voor onze portefeuille. Gelukkig zijn er steeds ook enkele blijvertjes, zoals deze items die je gerust mag laten hangen in je kleerkast van volgend jaar.

9 x overdraagbare modetrends

Poederblauw

De kleur van deze winter in ongetwijfeld zacht pastelblauw, wat je op verrassend veel manieren kan combineren. Bij Balmain werd er op de lente 2019 catwalk en gewassen jeansshort over een poederblauwe leren broek gegooid. Afwerken kan met lichtblauwe accessoires als een handtasje, pumps of riem.

Brede schouders

Ook de schouders mogen in 2019 nog lekker mannelijk. De silhouetten bij Ellie Saab waren breed en puffy bovenaan, terwijl ze feminin werden gehouden door een korte snit en transparant sjaaltje op het hoofd.

Polkadots

Ook stippen zijn in 2019 nog aanwezig. Andrew GN verwerkte heel wat polkadots in hun lentecollecties, het liefst in monochrome kleuren.

Fietsbroekjes

You hate it or you love it: fietsbroekjes. Chanel zegt volop JA en volgens hen is het dan ook een trend die volop groot wordt in 2019. Hier heb je nog wat inspiratie om je spannende koersbroekje te dragen.

Oversized broeken

Skinny gluurt nog niet om de hoek, ook in 2019 niet. Alles mag nog oversized, te beginnen met je broek, die lekker comfy rond je benen mag fladderen. Givenchy doet voor.

Ruitjes

Een print die nooit out of style geraakt? Ruitjes. Voor de lente kiest Altuzarra voor een fleurig schaakpatroon in oranje, geel en roze. Leuk op je badpak of blazer.

Franjes

Versiersels als fringes en veertjes mogen ook nog in 2019Oscar De La Renta ontwierp heel wat jurkjes en rokken met koordjes horizontaal en onderaan.

Visnet

Visnetten leken in 2018 even gaan liggen maar in 2019 komen ze weer helemaal terug. Als kleedjes, als top of als shopper. Louis Vuitton heeft heel wat mogelijkheden in z’n lentecollectie van volgend jaar.

Bloemenprint

Dries van Noten houdt van kleurrijke prints en bloemen mogen ook voor de lente van 2019 niet ontbreken.

Meer trends voor 2019