Als kind vonden we ‘m vreselijk maar plots overvalt-ie Instagram: de bivakmuts. Vooral dames uit het Noorden lijken ‘m wel te smaken en dat is niet verwonderlijk met zo’n berekoud klimaat. Dit is hoe je ‘m stylet zònder er als een 5-jarige bij te lopen.

Balacla-wa?

De bivakmuts wordt ook wel balaclava genoemd en is géén Midden-Oosters toetje. Wél een toetje voor bad hair days want als je ‘m draagt, is er niemand die je quarantainekapsel in de gaten krijgt. Echt nieuw is die ‘trek-over’ muts overigens niet, ook in 2018 dook hij al op als microtrend:

Calvin Klein FW 2018/19
Gucci FW 2018/2019

Zo’n twee jaar heeft het geduurd om de crowd te overtuigen en kijk, hier zijn we dan. Geen gedoe meer met wollen muts en ultralange sjaal, zeg hi tegen deze praktische warmhouder die het midden houdt tussen een turtleneck sweater én fluffy hoed.

Zet ‘m op!

Emili Sindlev mixt haar balaclava met een tijdloze trenchcoat en doopt ‘t haar ultieme corona-uniform. Want zag je goed; zo’n bivakmuts kan je ook over je mond trekken.

De Deense Linea Maria maakt de muts ultrachique met een snoepjesroze jas én jurk met bloemenprint. Perfect voor de zondagsmarkt.

Voor wie nog extra inspiratie zoekt: Scandinavië loopt over van de bivakmutsen. Matchmogelijkheden zat:

Lag de jouwe al op het stort? Hier shop je een nieuw exemplaar:

Grofgebreide bivakmuts

Nith Studio
€ 127 – Shop het hier

Balaclava met pompon

Cashmere In Love
€ 274 – Shop het hier

Luxueus kapje met bloemenprint

Gucci
€ – Shop het hier

‘Save Planet Earth’ balaclava

Walter Van Beirendonck
Nu € 178 – Shop het hier

Puffer bivakmuts

COS
€ 59 – Shop het hier

Meer mode van nu

Beeld: IMaxTree