Zo moeder, zo dochter: net als mama Kate (Moss) kan haar 18-jarige dochter Lila Grace Moss-Hack beschikken over een ravissante uitstraling en een indrukwekkend ogende persoonlijkheid. Normaliter lijken de twee vrouwen – mits de nodige leeftijdsgeboden verschillen natuurlijk – als twee druppels water op elkaar. Van dat opmerkelijk genetische verwantschap, was op de afgelopen London Fashion Week eigenlijk nog maar weinig te merken: voor haar deelname aan de runway show van Richard Quinn’s onderging Lila Grace immers een aardige transformatie.

Twee druppels water: Kate Moss en Lila Grace

Of er een model is dat meer tot de verbeelding spreekt dan de immer charmant gracieuze, maar tegelijkertijd een tikje rebels uitdagende verschijning van Kate Moss? Niet meteen als je het ons vraagt. Behalve die van haar inmiddels 18-jarige dochter Lila Grace misschien. Net als mama Kate baande Lila Grace zich inmiddels een weg naar de top van de modellenwereld. Op de afgelopen London Fashion Week mocht ze zelfs de spring/summer 2022 show van Richard Quinn openen.

Om het specifieke karakter van zijn collectie in de verf te zetten, liet de ontwerper zijn modellen wel een aardige transformatie ondergaan, waaraan ook Lila Grace uiteraard niet ontsnapte.

Geen lange, sluik langs het aangezicht vallende blonde lokken meer, maar wel een donkere en strak naar achter getrokken slick-hair coupe. Het haar van de blondine zou naar verluidt wel niet gekleurd zijn, maar er gewoon veel donkerder uitzien door de portie gel die er door de stylisten werd opgesmeerd. Haar wenkbrauwen? Die waren dan wel weer een paar tintjes lichter dan normaal: in gebleekte versie wisten die misschien zelfs nog iets meer de nadruk te leggen op haar welgevormde gelaat.

Blonde lokken, seventies vibe

Hoewel we de gewoonlijke all natural seventies-look van Lila Grace toch boven deze donkerdere, Italiaans geïnspireerde versie verkiezen, moeten we toegeven dat hij wel onmiddellijk bijzonder krachtig én volwassen oogt.

Al kom je met genen als die van Lila Grace waarschijnlijk gewoon met eender welke transformatie weg. Mama Kate? Die zat erbij, keek ernaar (vanop de eerste rij) en zag dat het goed was. Benieuwd wel op en langs welke runways we Kate en haar dochter tijdens deze editie van de modeweken nog zoal zullen mogen verwelkomen.

Meer lezen over mode en celebs: