Home Mode Diane von Fürstenberg is op zoek naar geld

Diane von Fürstenberg is op zoek naar geld

Diane von Fürstenberg is op zoek naar geld

Feeling gastvrouw Diane von Furstenberg zet haar schouders onder een nieuw project. En niet zomaar eentje… Een project dat te maken heeft met de bekendste vrouw van New York: Lady Liberty. Aangezien de plannen voor het nieuwe museum bij het Vrijheidsbeeld op punt staan, rest het architectenbureau FxFowle enkel nog de nodige fondsen om het miljoenenproject tot werkelijkheid te maken en wie beter dan de succesvolle modeontwerpster om het nodige geld te helpen verzamelen.

Het huidige museum dat in het beeld huishoudt is namelijk te klein en slechts voor een beperkt aantal mensen toegankelijk door de strenge veiligheidsmaatregelen na 9/11. Over het ontwerp voor het nieuwe museum is dan ook goed nagedacht. Natuurlijke materialen als koper, graniet, brons en glas moeten het gebouw perfect in lijn brengen met het prestigieuze Vrijheidsbeeld. Het groene dak van het gebouw doet dan weer dienst als uitkijkplatform en binnenin is er voldoende ruimte om de historie van het Vrijheidsbeeld tot uiting te brengen.

FX Fowle

Maar waarom ligt het project, waarvoor ze zelf al geld heeft gedoneerd, Diane von Furstenberg nu zo nauw aan het hart?

“Ik leerde het ongelooflijke verhaal van het monument kennen en de passie van de mensen die er aan hebben meegewerkt. Het heeft me doen beseffen dat het een eer is om voor deze job gevraagd te worden. Lady Liberty is het symbool van alles waar Amerika voor staat: vrijheid, hoop, kansen en veerkracht. Het is “zij” die miljoenen immigranten toen ze op het eiland aankwamen als eerste zagen. Hun harten vol dromen over een beter toekomst…”

FX Fowle

Meer nieuws over gastvrouw Diane von Furstenberg?