Diadeempjes zijn weer in de mode en wij kunnen ons geluk niet op. Die haarband uit je kindertijd mag weer op je hoofd en anno 2019 zijn ze er in fluweel, met kristallen én met coole prints. Het komt er straks wel op aan hem juist te stylen zodat je niet als een schoolmeisje over straat moet. Wij tonen hoe dat precies moet.

Van de catwalk…

Grace Kelly was er zot van maar ook Audrey Hepburn, Catherine Deneuve en Claudia Cardinale werden er regelmatig mee gespot. Dit voorjaar verschuift de aandacht van je schoenen naar je haardos, want het ziet ernaar uit dat haarbanden hét hebbeding zijn voor de lente en zomer.

In maart stond-ie al op het hoofd van preppy girl Alexa Chung. Ze koos voor een schattig rood exemplaar tijdens de Fashion Weeks in Parijs.

Op de catwalk is Prada hét toonvoorbeeld. Hun zomercollectie gaat tegen alle genderneutrale snits in en is op én top girly. De modellen pronkten met babydoll jurkjes, ‘spinnenwimpers’ en plunging decolletés op de catwalk – en daar hoorde volgens Miuccia Prada ook een oversized diadeem bij.

De Prada-haarband is er – zoals je ziet – niet zomaar eentje. Het is een échte joekel, afgewerkt met luxueus satijn en versiersels. Anok Yai staat er prachtig mee en als je ‘r ook eentje wil, leg je best even zo’n € 750 opzij

…naar jouw garderobe

Voor wie straks niet met hoofdpijn naar huis wil, zijn er ook iets minder – ahum – oversized exemplaartjes. Monikh maakt haar bloemenjurk bijvoorbeeld nòg een tikje speelser door hem te combineren met een lichtgewicht fluwelen diadeem.

De Londense Tijan Serena Mazour geeft haar neutrale outfit dan weer extra attitude met een zwarte, versierde haarband. Wat ook goed werkt? Een diadeempje in combinatie met no-nonsense kledij en lazy breiwerk. Het lift je outfit meteen naar een vrouwelijker niveau.

Zwarte fluwelen haarband

Selfridges
€ 52  – Shop hem hier

Haarband met kristallen

Germanier 
€  316 – Shop hem hier

Gestippelde diadeem

Mango
€ 9,99 – Shop hem hier

Kristallen tiara met bloemen

Simone Rocha
€ 420 – Shop hem hier

Tulband met kralen

Zara
€ 15,95 – Shop hem hier

Roze fluwelen haarband

Lele Sadoughi
€ 63 – Shop hem hier

Kristallen diadeem met bloemen

Simone Rocha
€ 390 – Shop hem hier

Fluwelen haarband met diamantjes

Etsy
€ 54,26  – Shop hem hier

Gevlochten diadeem

Mango
€ 12,99  – Shop hem hier

Panter haarband

Bershka
€ 5,99 – Shop hem hier

Openingsbeeld: IMaxTree

Meer mode