Wie Doutzen zegt, zegt abs. Want als er één ding is waar AL onze aandacht naartoe gaat wanneer we haar ontmoeten in München – ze stelde er gisteren haar nieuwste Hunkemöller sportcollectie voor – is het naar haar knoerharde buikspieren. Hoe ze die tussen de kerstkalkoenen en champagne door blijft onderhouden? Wij vroegen het de Friesche even zelf.

Doutzen Kroes x Hunkemöller

Doutzen, het is jouw tweede sportlijn voor Hunkemöller. Wat zijn de grootste verschillen met je eerste collectie?

“Deze collectie is heel hard geïnspireerd op de urban feel. We wilden graag werken met crop tops die je goed kan combineren op high waist leggings. Zo heb ik er eentje ontworpen met mesh, die nog een stukje huid laat zien. Ik vond het daarnaast heel leuk om te werken met verticale lijnen, wat je figuur énorm flatteert. Ik wilde deze collectie vooral héél leuk en draagbaar maken zodat ik vrouwen kan inspireren om te gaan sporten.”

Wat is jouw favoriete stuk uit de collectie?

“Ik vind het deze keer heel moeilijk om een favoriet te kiezen, maar ik vind de legging met mesh en grijze crop top wel heel fijn als ik in de gym ben. De top kan je bovendien mooi combineren met je dagelijkse kledij (kijk in onderstaande video hoe Doutzen dat doet). Het roze kleedje is dan weer heel fijn om thuis in te zitten, het is eerder een chill-outfit.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De feestdagen komen eraan, voor heel wat vrouwen de moeilijkste periode om in vorm te blijven. Wat is jouw favoriete winterse work-out?

“Ik doe heel graag pilates, vooral yoga. Je kan het op eender welke plek doen, zowel buiten àls binnen. Ik ben nog niet zo heel lang geleden begonnen met mediteren, maar het geeft me zoveel energie. Tegelijkertijd is het ergens ook wel eng om naar binnen te gaan, om naar jezelf te kijken en te luisteren naar wat je wil. Je moet leren voelen wat er binnenin allemaal gebeurt en je hoofd eventjes uitschakelen. Ik ben in Thailand begonnen met yoga en ik vind het echt heel fijn.”

Waar ga jij de feestdagen dit jaar doorbrengen?

“Met kerst zijn wij waarschijnlijk in Friesland bij mijn ouders thuis, waar we lekker gaan eten. Mijn zus (Rens Kroes) zal er ook bijzijn. Met oud op nieuw ben ik in New York, want Sunnery moet er draaien.”

De Doutzen Sport collectie zal vanaf 28 december 2017 te koop zijn op de website van Hunkemöller. Vanaf 31 december ligt-ie in alle fysieke winkels. Prijzen variëren van € 9,99 voor sportsokken tot € 54,99 voor het millennial roze bomberjasje.

Haar tweede sportcollectie

Legging met mesh

Grijze crop top

Hoodie in millennial pink

Legging met bloemen

Roze bomber

Zwarte sporttop

High waist legging

Zwarte crop top

Zwarte tuniek

Zwarte top met lange mouwen

Lange legging

Asymmetrische top

Grijze hoodie

Lichtroze joggingbroek

Top met lange mouwen

Zwarte sportbeha

Sportbeha met bloemen

Zwarte sportslip

Lichtroze sportbeha

Lichtroze slip

Lace up sportbeha

Sportbeha met rits

Sportbeha met rugkruis

Drinkbus

Sporttas

Sportkousen

Meer over Doutzen Kroes