In de winter is het gemakkelijk om naar zwart te grijpen, want: het staat je sowieso, doet wonderen voor je figuur en is super stijlvol. Drie goeie redenen, klopt, en toch is er nòg een kleur die deze drie voordelen kan afvinken. Diep bordeaux – ook wel burgundy of rode wijnkleur – is vooral deze winter upcoming. Meghan en Kate zetten alvast de trend.

Een koninklijke winterkleur

Vorige week woensdag bracht Kate Middleton op haar eentje een bezoek aan het UCL Developmental Neuroscience Lab in de universiteit van Londen. Meghan trok er diezelfde week alleen op uit richting de Hubb Community Kitchen, waar ze heerlijke gerechtjes op tafel toverde om zo haar kookboek voor het goede doel te promoten.

Beide royals trokken voor de gelegenheid hun beste burgundy plunjes uit de kast, Kate koos voor een two-piece van Paule Ka en droeg er een zwart rolkraagtruitje onder, Meghan ging voor een bordeaux jurk met bijpassende jas van Club Monaco. Ondanks haar groeiende buik, fladdert de Duchess nog steeds rond op hakken, dit keer zwarte enkellaarsjes van Givenchy.

Een voorbeeld nemen aan Meghan en Kate? Wij vonden de warmste items in warm bordeaux die jouw closet nét iets koninklijker maken:

Faux fur jas in wijnkleur

Jakke
€ 224 – Shop hem hier

Burgundy handschoenen met faux fur

Comma
€ 29,99 – Shop ze hier

Bordeauxrood lingeriesetje

Etam
€ 36,99 en € 18,99 – Shop het hier

Fluwelen pump in burgundy

Fabienne Chapot
€ 149,99 – Shop ze hier

Oorbellen met veertjes

Titto
€ 45 – Shop ze hier

Gebreide bordeaux beanie

Uniqlo
€ 12,90 – Shop hem hier

Bril in wijnkleur

Polette
€ 29,99 – Shop hem hier

Bordeaux schoudertasje

Sessùn
€ 260 – Shop het hier

Cowboyvest met fringes

Lois 
€ 350 – Shop hem hier

Burgundy platte enkellaarsjes

What For
€ 195 – Shop ze hier

Meer modetrends