Home Mode Dit is dé opvolger van de Stan Smith sneaker

Dit is dé opvolger van de Stan Smith sneaker

Dit is dé opvolger van de Stan Smith sneaker

Remember the days? Phoebe Philo, ontwerpster bij Céline, die op het einde van haar show de catwalk opstapt met een paar spierwitte Stan Smith sneakers. Little did we know dat zij een paar sportschoenen tot high fashion shoes maakte en zo ook Adidas de nodige boost wist te geven. 40 miljoen exemplaren (oh jawel) gingen er ondertussen over de toonbank en dat succes wil Adidas nu opnieuw realiseren met de Gazelle sneaker én niemand minder dan mode-icoon Kate Moss.

 

An adidas girl

Denk aan een witte rubberen zool, de iconische driestrepen en twaalf fleurige suède kleurtjes. Kleef daarbij een beeld van de piepjonge Kate Moss in the nineties en dé hommage aan de Gazelle-sneaker is compleet. De keuze voor een mode-icoon als Kate Moss is dan ook niet verassend aangezien ze zichzelf altijd al als een adidas girl heeft beschouwd:

“Gazelles were the trainers we all wore in the 90’s. They have a timeless look that just doesn’t date. I was and always have been an adidas girl” – Kate Moss

Het is het creatieve brein van visueel artiest Doug Abraham die de archieffoto van miss Moss weer perfect tot leven weet te brengen. Aan de hand van zijn typische collage-technieken en de nodige beats weet hij de iconische sneakers te remixen tot de nieuwe must have sneaker van dit seizoen. Leuk extraatje: voor zo’n 100 euro haal jij deze topper nu al in huis via de online shop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bron: The Business of Fashion

Lees ook: