Tijd om onze luchtige zomerstofjes aan de kant te schuiven voor fluweel, want jep: she’ll be back. Fluweel is dé stof voor de herfst en de winter en komt in verschillende varianten. Rokjes, schoenen, op jassen en in riemen… je ziet de glanzer overal en wij tippen je alvast onze lievelingsstuks.

 

Fluweel, velvet, velours… zoveel woorden maar betekenen ze eigenlijk écht hetzelfde? Voor we je enkele toppertjes voorschotelen, willen we je graag dit fluweetje vertellen:

Fluweel, velvet, velours?

Fluweel is de Nederlandse benaming voor een stofsoort waarbij kleine – van oorsprong zijden, nu ook vaak katoenen – lusjes worden geweven. Hierdoor ontstaat aan de bovenkant een zachte, glanzende stof van korte opstaande pluizige polenVelvet is simpelweg de Engelse benaming voor fluweel, velours de Franse MAAR tussen fluweel en velours is er toch een klein verschil.

Velours is immers een gesneden variant van fluweel en ontstaat door het lossnijden van de poollusjes. Hierdoor is de stof iets minder glanzend. Velours is vaak zwaarder dan fluweel en wordt vooral gebruikt voor gordijnen en het bekleden van meubels. Onderstaande kledingstukken zijn dus waarschijnlijk van fluweel! Weten we ook weer ;-)!

8 x feeëriek fluweel

Fluweelroze enkellaarsjes

Lola Cruz
€ 205 – Bekijk het hier

Multicolor schoudertasje

Coccinelle
€ 310 – Bekijk het hier

Fluweelblauwe veterschoen

Voltan
€ 195 – Bekijk het hier

Fluwelen sneakers met sterren

Kennel & Schmenger
€ 255 – Bekijk het hier

Blazer met details van fluweel

Sandro
€ 295 – Bekijk het hier

Blazer van fluweel met luipaarddessin

Scotch & Soda
€ 169,95 – Bekijk het hier

Blauwe fluwelen veterboots

Glamorous
€ 42,95 – Bekijk het hier

Lace-up fluwelen rok

Missguided
€ 33,95 – Bekijk het hier

Meer trends voor het najaar