Ben je onzeker over je bovenarmen? Speel het slim – en pik er een zomerblouse uit die jouw figuur flatteert. Hieronder een selectie.

Do’s en don’ts

Vrouwen met volle bovenarmen kiezen best voor een mouw die minstens tot op de elleboog valt. Zorg ervoor dat de mouw niet te hard aansluit en ga voor een wijde snit, ook wel: bell sleeves. Het zorgt ervoor dat het zwaardere deel van je arm bedekt wordt waardoor ze veel slanker lijken. Ook ruffles onderaan je mouw hebben hetzelfde effect. De nadruk ligt op je onderarm en dat is nét wat je wil. Extra tip: een V-hals versmalt zowat heel je bovenlichaam.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Don’t: een kapmouw die schuin uitgesneden is. Dit creëert een effect dat je net niét wil; want hoe schuiner ingesneden, hoe dikker je arm lijkt. Ook de poplin trend laat je beter aan jou passeren. Heb je een blouse met een drukke print gezien? Zorg er dan voor dat-ie over heel de snit loopt. Géén blousejes met enkel polkadots, bloemen of strepen op je mouwen dus, want dat accentueert je armen eens zo hard.

Geknoopte gele blouse

Xandres
€ 119 – Shop het hier

Blouse met riem

& Other Stories
€ 79 – Shop het hier

Blouse met polkadots

Baum und Pferdgarten
€ 139 – Shop het hier

Blouse met halflange mouwen

Ginger
€ 189 – Shop het hier

Ruffled blouse

& Other Stories
€ 59 – Shop het hier

V-hals blouseje

Caroline Biss
€ 125 – Shop het hier

Bloemenblouse

Ginger
€ 270 – Shop het hier

Witte blouse met broderie

Terre Bleue
€ 109,90 – Shop het hier

Lavendel blouse met stippen

CKS
€ 79,99 – Shop het hier

Limoenkleurig blouseje

Nanushka
€ 375 – Shop het hier

Meer zomermode

Openingsbeeld: GettyImages