Anna Wintour is zonder fout een stijlicoon en rekening houdend met dat ze op élke show frontrow zit, ben je maar beter één en al oor als ze de modetrends voor 2020 verklapt. Hint: ze tipt platte schoenen, trenchcoats en borduurwerk – als je meer wil weten, scroll je best even verder naar onder.

1. Platte schoenen

Chanel pakt het anno 2020 praktisch aan en stuurde haar modellen de catwalk op met platte schoenen. Deze cap-toe versie past perfect in de signature stijl van het luxelabel.

2. Borduurwerk

Je hoeft niet perse een kanten jurk van Alexander McQueen om deze trend uit te testen, maar het kan zéker geen kwaad.

3. Trenchcoats

Investeren in een tijdloze trenchcoat is héél hard aanbevolen. Hem dragen met een bikini eronder, zoals bij Fila is strikt optioneel.

4. Prints

Louis Vuitton gaat in 2020 terug naar de seventies en omarmt de clashy prints – en het zal volgens Wintour niet het enige label zijn.

5. Lange shorts

Lange shorts zijn volgens Ditte Reffstrup van Ganni hét lente-item voor volgend jaar. Aangezien het Scandinavische merk steeds de vinger aan de pols houdt wat trends betreft, kan dit weleens kloppen (in Kopenhagen ook gespot bij Stand, Baum und Pferdgarten en Mykke Hoffmann).

6. Kleur

Bij Stine Goya één en al kleur tijdens Kopenhagen Fashion Week. Grijze muizen niet meer toegestaan dus in 2020.

7. Raffia

Het team achter Christian Dior plantte in Parijs een tuin neer en liet zich voor hun looks inspireren door de natuur. Zo wordt raffia volgend jaar niet enkel meer gebruikt op hoedjes en tassen, ook in jurken en rokken.

8. Rotan

Michael Kors begrijpt de kracht van een goeie rotan tas en stuurde heel wat versies de SS20 catwalk op tijdens New York Fashion Week.

Shop de trends van 2020

Leren ballerina’s

Mango
€ 49,99 – Shop ze hier

Geborduurde jas

Dries Van Noten
€ 1.055 – Shop hem hier

Beige trenchcoat

le freddie
€ 169 – Shop hem hier

Turtleneck met bloemetjes

Ganni
€ 110 – Shop het hier

Knalroze puffer

Arket
€ 190 – Shop hem hier

Geruite wijde short

H&M
€ 24,99 – Shop het hier

Raffia tasje

Hunting Season
€ 563 – Shop het hier

Rotan tasje

Cult Gaia
€ 110 – Shop het hier

Openingsbeeld: Photo News

Meer mode