Al wandel je nog zo hard rond, je kan er écht niet meer omheen: de maxi-jurk. Hij is er al een tijdje en blijft dit najaar ook lekker hangen. Je raakt er dus maar beter aan gewoon en hoewel de meeste dames hem het mooist vinden in combo met een naaldhakje, is dit niet noodzakelijk de beste keuze…

4 x de beste schoenen voor onder een maxi-jurk

Met welke schoenen je deze winter dan wel onder je maxi-jurk mag verschijnen? De beste opties op een rij!

1. Sneakers

Sneakers zijn de nieuwe hakken. De meeste dames denken dat een jurk onder de knieën je benen inkort maar dat is niet helemaal waar. Zolang je nog een stukje onderbeen toont, heeft-ie juist een verlengend effect. Hakjes mogen maar moeten dus niet, want een slipper in de zomer of een plat schoentje tijdens de herfst of winter zijn nét zo mooi.

Dat bewijzen de dames die tegenwoordig de Fashion Weeks afschuimen of die héél erg van shoppen houden. Niets vervelender dan een schoen met hak die je alleen maar pijnen voeten bezorgt. Enter: de sportieve sneakers. Ze geven je ‘avond-jurk’ een daytime look en geef toe: het ziet er best stoer uit.

 

Een streetstyle-icoon dat al eens graag een ugly sneaker onder haar prachtige maxi-jurk draagt, is Emili Sindlev (hierboven rechts)De Deense influencer combineert ze vooral graag bij looks waar het niet meteen voor de hand ligt, zoals bij een prachtige prairi-jurk in witte en blauwe kant mer doorkijk. Haar keuze voor sportieve schoenen zorgt voor de perfecte combinatie tussen casual en chique, stoer en elegant. Ideaal nu de straten wat glibberiger worden…

Ook onder een erg vrouwelijke, iets meer upscale fashion dress, zijn sneakers trouwens een goede optie. Kijk maar naar onderstaande Chanel-achtige combo met een vrij opvallende ugly dad sneaker.

2. Biker boots

Terwijl het vorige winter echter nog vooral aan de ‘sneaker’ was onder een maxi-jurk, mag het dit seizoen ook weer allemaal wat vrouwelijker zijn. Of – zoals bij deze trend het geval is – net nóg dat tikje stoerder. Een tweede vaak gespotte combinatie onder een floating maxi-jurk op de afgelopen modeweken waren dan ook stoere zwarte biker boots.

Wat de jurk betreft: vooral een neo-punkerig exemplaar met grote bloemen lijkt hier de way to go. Wat de schoenen betreft: vooral zwarte exemplaren in stug leer, met een dikke zool en een stevig paar veters is de trend.

3. Hoge knielaarzen

Ook hoge knielaarzen onder een maxi-jurk zijn weer helemaal ‘in’. Gewone klassiek leren exemplaren in zwart, superhoge laarzen in een snake- of zebramotief of grijze boots met een speciale ‘fringe’ erin: alles kan en alles mag. Leuke extra: de lengte van de leren laarzen helpt prima als extra laagje tegen de winterse kou.

4. Instapper of winterse sandaal

Een laatste trend in mode-land, die misschien ietwat bizar kan overkomen en die zeker niet voor koukleumen bestemd is, is om je winterse maxi-jurk te combineren met een stevige sandaal of een vrouwelijke instapper.

Sandalen die hiervoor vooral in aanmerking komen? Teva-looking exemplaren met sportief uitzicht en een stevige zool, zodat je voeten toch alvast een beetje tegen de koude grond beschermd worden. Ook exemplaren met best veel bandwerk – zoals de exemplaren van Tiany Kiriloff hieronder, zijn een fashionable optie.

Shop jouw ideale combo

Luipaard maxi-jurk

Inwear
€ 129,95 – Shop hem hier

‘Ugly’ sneaker

Versace
€ 695 – Shop ze hier

Gebloemde maxi-jurk

&Other Stories
€ 99 – Shop hem hier

Biker boots

Rag and Bone
€ 495 – Shop ze hier

Maxi-jurk in beige

Zara
€ 49,95 – Shop hem hier

Lange laarzen wit

Isabel Marant
€ 920 – Shop ze hier

Zijden jurk in blauw met polka dot

Essentiel
€ 235 – Shop hem hier

Sandaal in leer

Prada
€ 590 – Shop ze hier

Meer wintermode: