Goed nieuws: de modekleuren van voorjaar 2023 zijn bekend en je kan ze nu al dragen! Want waarom zou je in de wintermaanden enkel gaan voor zwart, bruin of beige als je ook een vleugje kleur kan toevoegen aan je look? Wij tonen je hoe je de vrolijke modekleuren van de lente/zomer nu al kan integreren in je look.

1. Appelgroen: vestje of blazer

Appelgroen is zonder twijfel één van dé modekleuren van het voorjaar. Omdat de kleur sterk de aandacht trekt, kies je best voor slechts één kledingstuk in het felle groen. Ga bijvoorbeeld voor een vestje of blazer in appelgroen en maak je look instant wat vrolijker. Daarbij is er geen reden om tijdens de wintermaanden niet al te kiezen voor een look met een vleugje groen.

Modekleur appelgroen

2. Oranjerood: accessoires

Rood zal ook dit voorjaar weer helemaal in zijn en dan hebben we het niet over kersenrood of bordeaux maar over een warm oranjerood. Hoewel we tijdens de lente- en zomermaanden tal van rode kledingstukken zullen zien, kan je deze winter al experimenteren met accessoires in oranjerood om de overgang wat vlotter te maken. Kies bijvoorbeeld voor een handtas of laarzen in de hippe modekleur en geef je winterse outfit een pop of colour.

Modekleur oranjerood

3. Wit: partydress

Ook wit is een uitstekende keuze anno 2023. Een spierwitte, feestelijke jurk is in het bijzonder mooi om dragen (en dat kan perfect ook in de winter). Heb je het toch wat te fris? Vergeet je appelgroene blazer dan zeker niet.

Wit modekleur Caro Daur

4. Lila: ton-sur-ton

Pastelkleur lila zal dit jaar nog veel opduiken. Wat de styling van de modekleur betreft, is ton-sur-ton de way to go. Een tikkeltje gewaagd, maar het geeft prachtige resultaten. Afwerken kan met accessoires in contrasterende kleuren, zoals een minihandtasje in rood.

Modekleur lila 2023

5. Lichtgeel: fluffy

Een andere pastelkleur die het goed zal doen tijdens de zomermaanden is lichtgeel. De ietwat aparte modekleur combineert erg goed met basics, zoals een jeansbroek met loafers of sandalen. Je kan lichtgeel nu al integreren in je garderobe door te kiezen voor een trui of jas in een lichtgele fluffy stof: trendy én zacht!

Shop hier de leukste stuks

Lichtgele teddyjas

Stand Studio. € 561 (i.p.v. € 801) 

Appelgroen vestje

Mango. € 39,99

Witte feestjurk

AllSaints. € 159

Leren knielaarzen

Manfield. € 95,99 (i.p.v. € 159,99)

Appelgroene blazer

Selected Femme. € 129,99 

Lila blazer

Second Female. € 156 (i.p.v. € 195)

Lichtgele coltrui

Marc O’Polo. € 135,95 (i.p.v. € 169,95)

Rood handtasje

Hvisk. € 43,95 (i.p.v. € 79,95)

Witte jurk met zijplooien

Zara. € 39,95

Lila jurk

Essentiel Antwerp. € 129 (i.p.v. € 215)

Meer mode