Hou je van bohemian en bloemen of heb je liever een klassieke baljurk met tiara? Goed nieuws want de bruidscollecties van Nicole Milano en Alessandra Rinaudo zijn énorm veelzijdig voor 2019. Van lange sluiers over prinsessenjurken tot diep uitgesneden necklines: wij filterden er de 8 meest opvallende trends voor je uit.

8 x trends in trouwjurken voor 2019

1. Luxueuze details

Gigantische bloemen, geborduurde patroontjes of klokmouwen uit kant. Op jouw dag mag (lees: moét) je opvallen en daar dienen deze luxueuze details voor.

2. Assepoester style

Droom je van een royal wedding à la Meghan en Kate? Dan helpt dit soort jurk je alvast goed op weg. Klassiek maar ultravrouwelijk, in de collecties van 2019 vind je ongetwijfeld de baljurk die je zoekt. Tiara’tje op en gaan. Nu nog glazen muiltjes…

3. Duizelingwekkende decolleté

Verder in de bruidscollecties van volgend jaar? Plunging necklines, ofte: diepe decolletés waar je van gaat duizelen. Vrouwelijk, sensueel en gewoonweg razendsexy: het is een trend voor de durvers.

4. Lange sleep

Ook in 2019 blijven ontwerpers trouw aan sierlijke capes en lange slepen. We zien korte versies maar ook lange elegante slepen waarbij maar één detail geldt: kant, kant kant!

5. Goed gestrikt

Strikken dienen niet enkel voor rond cadeautjes ook je jurk kan ermee versierd worden. Je ziet ze op veel jurk rond het middel, aan de neklijn of op de mouwen, maar ook achteraan op de rug zit-ie goed. Groot of klein, strak of los: strikken maken je trouwjurk nét dat tikje romantischer.

6. Eenvoud siert

Naast strikken, bombastische baljurken en diepe decolletés, zal er ook het andere uiterste in de rekken hangen: simpele maagdelijk witte jurken. Heel wat trouwkleedjes hebben strakke lijnen en een sobere afwerking waardoor je met jouw accessoires helemaal all the way kan gaan (bloemenkroon, iemand?).

7. Two pieces

Origineel en super vrouwelijk zijn de two pieces en strakke jumpsuits (genre: Solange Knowles). Ga voor een cropped top en mix met satijnen rok met lange sleep én split zodat je flink wat been kan tonen.

8. Pastelgetinte metal kleurtjes

De trend die het vaakst terugkwam op de bridal catwalks voor 2019, was de jurk met subtiel metal effect. Nee niet zwart met ruige studs en grote tattooprints, wél metal in de zin van goud, zilver en brons. Als je van glitter en glamour houdt maak je met dit soort jurk een écht statement. Ook pastelgetinte metaalkleuren zoals lavendel, babyblauw of lila springen in het oog.

Alle jurken zijn van Nicole Milano en Alessandra Rinaudo en zijn hier te koop:
CERMO CONCEPT
RODENDIJK 60
ZOERSEL
CHRIS & CHRIS
BLD ADOLPHE MAX 76
BRUXELLES
E&R WEDDING AND FASHION
BEVERLO – DORP 4
BERINGEN
JPC COLLECTION
JAN VAN RIJSWIJCKLAAN 69
ANTWERPEN
ARIANE
CICINDRIASTRAAT 1
SINT-TRUIDEN
PIERRE YVES
GENTSESTEENWEG 440
AALST