Milan Fashion Week is afgetrapt en gisterenavond vond een show plaats waar wij misschien wel het hardst naar uitkeken: die van Max Mara. Het Italiaanse modehuis kon de meest populaire modellen du moment strikken en die maakten de catwalk behoorlijk onveilig…

Feministische vlechten

Doutzen Kroes, Candice Swanepoel en Gigi Hadid openden de Lente/Zomer 2020 show keurige grijze spionnenpakjes, denk: de vrouwelijke versie van James Bond.

Bij hun ‘on a mission’ outfits koos de haarstylist voor de toepasselijke feministische vlechten die eco-strijder Greta Thunberg ook altijd draagt. Het meisje voert volop actie om het klimaatprobleem onder de aandacht te brengen, onder andere door een Global Climate Strike deze maand.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vrouwelijke 007

De Max Mara collectie voor komende lente en zomer vond dus duidelijk inspiratie bij de krachtige, vrouwelijke spionnen en geheim agenten. “Fictie heeft meer vrouwelijke spionnen nodig. Vrouwen zijn immers getraind om geheimen te bewaren,” zo luidt het persbericht.

Killing Eve-schrijfster Phoebe Waller-Bridge zou het script van de nieuwe James Bond-film aanpassen aan een post-Me Too tijdperk en net daaruit haalden de Max Mara ontwerpers inspiratie: ze tonen de garderobe van een vrouwelijke 007. Ook Kaia Gerber en Bella Hadid verschenen wat later op de catwalk, gekleed in pastelkleurige jurkjes (Joan Smalls droeg een zwarte) én Lara Croft-achtige pet. Be aware voor de moderne Bond girls.

Total looks voor lente/zomer 2020

Hieronder een glimp van enkele total looks bij Max Mara voor komende lente/zomer.

Max Mara SS20

Max Mara SS20

Max Mara SS20

Max Mara SS20

Max Mara SS20

Max Mara SS20

Max Mara SS20

Max Mara SS20

Max Mara SS20

Max Mara SS20

Max Mara SS20

Volg onze verslaggever (aka Chef Mode Els Keymeulen) ter plaatste via de stories van @feelingmagazine op Instagram.

Meer mode