Het zwoele ritme van een Cubaanse live-band, uitmuntende latino dansers en een goedlachse barman die me de perfecte cocktail weet te mixen. Waar is dat feestje? In Berlijn, want topmodel Doutzen Kroes zet haar verhaal bij Hunkemöller verder met een eerste swimwear-collectie vol bohemian vibes. Denk aan bikini’s en badpakken met franjes, schelpjes en kwastjes in zowel neutrale als tropische kleurtjes. Wij vroegen de Nederlandse schone de kleren van het lijf over haar bron van inspiratie, de ultieme summer work-out én haar toekomstplannen.

 

De beelden van je swimwear-collectie zijn geshoot in Cuba. Waarom juist deze zomerse bestemming?

“We hebben erg veel inspiratie uit het reizen gehaald. Acht jaar geleden ben ik al eens in Cuba geweest, maar ik wilde heel graag nog een keertje terug. Het Cubaanse gevoel voor muziek, de salsa, het lekkere eten, het vieren van het leven en de vrolijkheid… Het zijn elementen die we in de collectie terugzien en vandaar dat we ook in die sfeer de beelden hebben geshoot. Het bleek de ideale match te zijn voor mijn eerste swimwear-collectie.”

💛💛💛

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

Wat vond je het leukste moment van de hele ontwikkeling van jouw collectie?

“Het creëren van de foto’s! Ik vond het ontwerp heel leuk, maar als je de stuks dan zelf aanhebt op het strand en je bekijkt achteraf de campagnebeelden dan ben ik uiteindelijk wel heel trots op wat het nu geworden is. Je denkt van ‘oh dat doen we wel eventjes’, maar al snel merk je dat het allemaal niet zo makkelijk is. Dankzij de samenwerking met Hunkemöller ontdek ik ook wat wel en wat niet werkt in België, Nederland, Duitsland… Ik leer hier enorm veel uit!”

Welk stuk mocht absoluut niet ontbreken?

“Oh, de roze triangle bikini. Een eenvoudig model, maar dankzij de franjes krijgt het een speelse, boho toets die perfect in ons wanderlust-thema past. Ik ben ook helemaal weg van de colour-blocking bikini. Iets wat ik ook heb verwerkt in mijn sportcollectie. Het zet onze vrouwelijke lijnen extra in de spotlight.”

Je lichaam is in topvorm. Wat voor work-out doe je het liefst tijdens de zomer?

“Yoga! Het is een work-out die je bijvoorbeeld tijdens je vakantie perfect op het strand kan doen. Vrij voor je state of mind en even volledig terug naar de basis.”

We beseffen al snel dat het tijd wordt om de fitness in te duiken als we net zoals deze Nederlandse powervrouw in deze musthave bikini’s wil schitteren tijdens onze volgende vakantie. Maar heb jij nog geen vakantie op de planning staan? No worries, want de collectie is namelijk zo ontworpen dat je er ook je favoriete festivallook mee kan samenstellen. Denk aan gehaakte jurkjes, tuniekjes en een leuke hoed. Benieuwd op welk festival je Doutzen wel eens tegen het lijf zou kunnen lopen? Wij vuurden de vraag af en stelde Doutzen nog snel voor wat andere dilemma’s.

Coachella of Glastonbury Festival?

“Hmm ik ben op beide nog nooit geweest, maar de kans op regen is op het Glastonbury waarschijnlijk iets groter dan op het Coachella. Geef mij dan maar de zon in de Coloradowoestijn!”

Badpak of bikini?

“Bikini!”

Cocktails of smoothies?

“Doe maar een mix! ’s Ochtends ga ik voor een smoothie met rode biet, courgette, banaan, havermout en havermelk en ’s avonds voor een heerlijke cocktail.”

Good morning!! #morningroutine 👌

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

De volgende pagina in Doutzen’s Stories?

“Ik ben nu bezig aan de ontwikkeling van mijn volgende sportcollectie, maar er komt ook een leuke kerst- en hoofdlingeriecampagne aan. Er komen dus nog veel leuke dingen aan!”

De Doutzen’s Stories Swimwear-collectie voor Hunkemöller is vanaf 2 mei online verkrijgbaar en ligt vanaf 5 mei in de winkels. De prijzen variëren van €17,99 tot €64,99.

Lees ook:

Doutzen Kroes toont dat haar job niet altijd perfect is

Dé zonnebril die deze zomer op ieders neus pronkt