Op zoek naar de ultieme feestjurk? Dan moeten deze adressen beslist in je gps zitten. Van grote klassiekers tot verrassende outfits: hier shop je ze.

1. Dries Van Noten

Het Modepaleis van Dries straalt luxe en rijkelijkheid uit. De prachtig gedecoreerde etalages zijn dé toeristische attractie in het Antwerpse modehart, en de sfeer ìn de boetiek is bijna magisch. Hier shop je prachtig gedecoreerde, sierlijke jurken met poëtische accenten. Verwacht veel bloemenprints, borduursels en kimono-snits.

Nationalestraat 16, Antwerpen, driesvannoten.be

2. Smets

Designerjurken met een edgy kantje: zo vind je ze bj Smets het vaakst. Deze Brusselse boetiek weet als geen ander labels te selecteren waarmee je een statement kunt maken. Denk de asymmetrische one-sleeve jurk van Vetements, of een van de doorkijk-cocktailjurkjes van Self-Portrait.

Naamsestraat 68, Brussel, smets.lu

3. Le Chapeau

Niet alleen een verplichte stop voor wie op trouwen staat: ook voor een luxueuze feestjurk kun je hier je bankkaart in stijl plunderen. Le Chapeau verdeelt de meest exclusieve collecties, van erg draagbare jurken tot de beste haute couture. Een topadres voor als het dat tikkeltje meer mag zijn.

Frankrijklei 72 en Carnotstraat 45, Antwerpen, lechapeau.be

4. Profiel

Essentiel, Baum und Pferdgarten, TwinSet of Dorothée Schumacher: het hoofd koel houden bij deze betaalbare selectie party dresses wordt een ware uitdaging. Achter de historische gevel van dit pand ontdek je in een barok sfeertje de meest unieke stukken terwijl je je laat inspireren door schilderijen in Frida Kahlo’s iconische stijl.

Mechelsestraat 37, Leuven, www.profiel-leuven.be

5. Pinko

Zin in een beetje Italiaanse glamour? Pinko to the rescue! In hun statige winkel aan het einde van de Kustlaan kun je zowel een dramatisch rode galajurk als een stoere mini-jurk in leer scoren. Welke stijl je ook kiest, je outfit zal die avond niet onopgemerkt blijven.

Albertplein 3, Knokke, www.pinko.com

6. Natan

Als Koningin Mathilde er haar feestjurken koopt, weet je het wel: hier shop je couturejurken van Belgische makelij met royale inslag. Verwacht veel zijde, flink wat krachtige kleuren en mooie bijpassende accessoires.

Naamsestraat 78 en Louizalaan 158, Brussel, natan.be

7. Verso

Met zo’n 2.000 m2 aan high fashion labels is Verso een grote speler in België. Aan de kapstokken onder meer Givenchy, Dolce & Gabbana, Fendi en Moschino. Na een hele dag kiezen en passen, kan je vlak naast de conceptstore in Verso Café een glaasje drinken op je nieuwe aanwinst.

Lange Gasthuisstraat 11, Antwerpen, www.verso.com

Door Els Keymeulen, m.m.v. Chloë Foubert

Meer luxueuze adresjes voor jouw ultiem zomerfeest? Vanaf 19 april ligt de nieuwe Feeling met een gloednieuwe Feeling Gold ‘Dolce Vita’ in de winkel. Mis hem niet!

Zot van Italiaans?

Hier shop je 10 gouden items van Italiaanse designers