Plots was ze daar, de plusdochter van Kamala Harris. En zelfs na alle aandacht na de inauguratie en een modellencontract later blijft de vraag: wie ís dat meisje?

Naast een heuglijk politiek feit – eindelijk van Trump af! – was de Biden-inauguratie ook een parade van elegante en relevante jassen. Het paarsblauwe exemplaar van Kamala Harris symboliseerde volgens experten eenheid. Paars is tenslotte de mix van blauw (democraten) en rood (republikeinen). De witte jas van Jennifer Lopez zou verwijzen naar de strijd van de suffragettes. Het fantastische Prada-zonnebloemgeel van dichteres Amanda Gorman, was een wuifje naar Jill Biden: Jill woonde enkele jaren geleden een lezing bij van Gorman en complimenteerde haar toen met haar poëzie en haar kanariegele jurk. Presidentsdochter Ashley Biden zag er perfect uit in een marineblauwe jas en boots van het merk Gabriela Hearst. Maar hoewel Ashely Biden geroemd werd voor haar cool en chic stijlgevoel – ze is de bezieler van Livelihood, een duurzaam modelabel met een sociaal geweten -, was het de dochter van de vicepresident die zich op ons netvlies installeerde. Geen jas bleek krachtiger dan die van Ella Emhoff (21), stiefdochter van Kamala Harris. De Miu Miu-mantel met glitters leek te zeggen dat dit geen Witte Huis van brave meisjes in nette pakjes zou worden. (Ja, we kijken naar jou, Ivanka.) Met haar ronde brilletje, nonchalante krullen en Groucho Marx-wenkbrauwen straalde Ella Emhoff een ironisch intellectualisme uit dat na jaren plat en schreeuwerig populisme fris en positief overkwam. Who’s that girl? En waarom kon ze zo’n krachtig cultureel moment creëren?

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.
 

Meer lezen:

Openingsbeeld van Getty Images