Wie fan is van blazers, zal blij zijn om te horen dat het tijdloze vestje dit najaar opnieuw helemaal in is. Dit seizoen kiezen modemeisjes echter voor een meer winterse versie van de klassieker en dragen ze hun blazer in wol. Benieuwd naar hoe je het nieuwste mode-item stylet en wat de mooiste stuks van het seizoen zijn? Ontdek het hieronder!

Waarom een wollen blazer de ideale keuze voor het najaar is

Wie tijdloos, elegant en veelzijdig zegt, zegt blazer. Dat is waarom het vestje al jaren geliefd is onder modemeisjes en het zich ook dit seizoen tot één van de favorieten mag kronen. Waar we deze zomer nog kozen voor een blazer in linnen of satijn, kiezen we dit najaar resoluut voor eentje in wol: knus, warm en heel stijlvol.

Op een zonnige dag kan een wollen blazer perfect als tussenjas dienen, maar op koudere dagen draag je hem best onder je winterjas. Daarnaast kan je opteren voor 100% wol of voor een wolblend (wat iets goedkoper is). Hecht je, net als ons, belang aan eerlijke productie en dierenwelzijn? Kijk dan even of je wollen blazer het Responsible Wool Standard (RWS) bevat.

Een wollen blazer combineert bovendien erg makkelijk en past bijvoorbeeld mooi bij een wijde broek, zoals een parachutepantalon of een jeans met brede pijpen. Ga je liever voor een iets vrouwelijkere look? Kies dan voor een minirok of halflange rok. Afwerken doe je met laarzen of sneakers, je favoriete tas en een warme sjaal.

Wollen blazer

10 x de mooiste wollen blazers

Navy blazer

& Other Stories, € 179. Shop het hier.

Geruite blazer

Sandro, € 395. Shop het hier.

Bruine blazer

Weekday, € 95. Shop het hier.

Blazer met riem

Massimo Dutti, € 169. Shop het hier.

Klassieke zwarte blazer

COS, € 150. Shop het hier.

Geruite blazer

Mango, € 99,99. Shop het hier.

Blauwe blazer

Ba&sh, € 350. Shop het hier.

Blazer met streepjes

Gucci, € 2600. Shop het hier.

Pied-de-poule blazer

Maje, € 475. Shop het hier.

Grijze blazer

& Other Stories, € 149. Shop het hier.

Meer mode vind je hier: