Home Mode fashion woordenboek voor beginners

fashion woordenboek voor beginners

fashion woordenboek voor beginners

Blacktie, casual, casual chic … We kunnen bijna zelf niet meer aan uit aan al die verschillende dresscodes. Heb je er ook moeite mee? Wij helpen je met ons woordenboek voor beginners.

1. Black Tie

Ga je naar een event met als dresscode black tie? Haal dan maar je mooiste bondgirljurk uit de kast. Om niet uit de boot te vallen, kies je voor een geklede cocktailjurk of een lange avondjurk. Overdressed? Bij black tie is dat amper mogelijk.

Black Tie

2. Casual

Casual is letterlijk vertaald informeel. Geen opgeklede en chicque toestanden dus maar gewoon je vrijetijdskledij. Ga voor gemakkelijke broeken en comfortabele tops. Bij deze dresscode kun je eindeloos blijven combineren om tot de perfecte outfit te komen. Laat die creativiteit maar los.

Casual

3. Casual Chic

Staat er casual chic op je uitnodiging? Ook al is het maar een woord verschil met casual, je outfit ziet er volledig anders uit. Waar je bij casual voor een gemakkelijke outfit kiest, ga je hier voor een gemakkelijke broek maar met een een top met chique detail. Een blazer kan hier bijvoorbeeld wonderen doen.

Casual Chic

4. Cocktail

Cocktail is voornamelijk gericht op vrouwen. Daarbij kan je net dat tikkeltje creatiever zijn en je favoriete jurk uit de kast trekken. Bij deze dresscode kun je ook jouw sexy look boven halen. Maar denk daarbij wel altijd aan de regel dat je ofwel benen toont ofwel je decolleté. Als je voor beide tegelijkertijd zou kiezen, kan je nogal goedkoop overkomen.

Cocktail

5. Stadskledij

Stadskledij kan soms wat bedrieglijk overkomen. Het gaat namelijk niet om de kleren die je zou dragen om een dag in de stad te gaan shoppen of om een terrasje te doen. Hierbij wordt er verwacht dat je een gekleed jurkje uit de kast haalt.  Lange avondjurken laat je beter hangen want dat zou net té gekleed zijn.

Stadskledij