September is fashion maand en hoewel er in New York, Parijs en Milaan al volop wordt uitgekeken naar de zomer van 2019, ontdek je in de nieuwste Feeling DE trends die je dit najaar niet mag missen. Tijd voor een onderonsje met onze Belgische modemeisjes, over wat ze deze herfst wel en niet uit hun kleerkast trekken. Eline De Munck is verrassend genoeg niet zo bezig met de trends. Ze geeft maar één raad: draag wat je mooi vindt én waar je jezelf goed in voelt.

Modepraatje met Eline De Munck

Eline De Munck (30) is influencer, tv-figuur en mama van Odette Lunettes, een hip brillenmerk dat ze in 2015 samen met Bob Geraets uit de grond stampte. Een brilletje van Odette is tijdloos maar met een edgy touch, precies hoe we haar hele kledingstijl kunnen omschrijven. Nu de seizoenen switchen, wordt het tijd voor een modebabbel.

Wat was je laatste nieuwe mode-aankoop?

Dat waren een broek en een truitje bij Closed in Antwerpen. Het is een Duits merk waarin celebs als Heidi Klum en Sarah Jessica Parker vaak in worden gespot. Ze hebben Tupac zelfs nog gekleed toen die nog leefde. Ik wist niet dat ze een winkel hadden in Antwerpen maar ik heb er onlangs mijn ideale jeans gevonden. Normaal sta ik niet met jeansbroeken maar toen ik deze aantrok, voelde het meteen goed. Closed heeft de hoge taille jeans eigenlijk op de kaart gezet, mijn modelletje is een soort mom jeans waarin je toch slank blijft.

View this post on Instagram

Releasing my inner tiger 🐯

A post shared by elinedemunck (@elinedemunck) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat was je eerste designerstuk?

Dat was een handtas van Marc Jacobs, de échte niet Marc by Marc Jacobs. Het is een lakleren tasje dat overal bij past. Ik hou van de iets kleinere designers, niet de grote kleppers. Ik heb bijvoorbeeld ook een tas van Alexander Wang en Marni, een Yves Saint Laurent staat nog op m’n verlanglijstje.

Heb je een favoriete ontwerper?

Tom Ford is altijd mooi, zowel zijn brillen als zijn kledij zijn edgy, stylish en tijdloos. Hij gebruikt veel kleur en zijn stuks zijn altijd elegant en super mooi afgewerkt. Tom Ford is een runway merk dat je zelf ook effectief kan dragen.

Welke kleur komt het vaakst terug in je kleerkast?

Ik heb heel weinig zwart in mijn kleerkast en draag het liefst zoveel mogelijk kleuren. Aan mijn kapstokken hangen groene tot appelblauwzeegroene stuks, maar ik heb ook veel rood en oranje. Er wordt vaak geschreven dat zwart afslankt maar dat is niet waar. De juiste snit slankt af! NIET zwart, en geef toe: zwart is ook wel een beetje saai. Kleur is veel leuker om te dragen en om naar te kijken.

Wat is je grootste modeblunder ooit?

Ik heb er ontelbare. Toch vind ik aan de andere kant dat het modeblunders waren. Grote modenamen lopen er ook soms raar bij en die zetten dan de trends. Zij plaveiden de weg waardoor iedereen die stuks gaat dragen. Dingen die ik vroeger droeg, waren vaak probeersels of waren toen wél cool. Buffalo’s waren bijvoorbeeld toen ik ze droeg geen modeblunder en nu komen ze zelfs terug. Eigenlijk bestaan er dus geen modeblunders. Als je iets bestempelt als blunder, neemt het de durf weg en dat is jammer. Laat je volledig gaan! Als je graag in een zot maatpak rondloopt, doe dat dan gewoon.

Wie is jouw stijlicoon?

Wat mij inspireert zijn toffe grieten die een eigen stijl creëren, niet de mensen die gekleed worden door merken. Neem nu bijvoorbeeld Chiara Ferragni, die trouwens niet altijd mooi gekleed is, bij haar haal ik niet mijn inspiratie. Ik hou van pure outfits en meisjes die zélf hun kledij kiezen. Laura Zeeuwen, de vriendin van Pieter Loridon, heeft bijvoorbeeld een coole stijl maar ook Julie Van den Steen is altijd cool gekleed.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is je favoriete kledingwinkel of mode-adresje?

Sprezzatura in Gent vind ik leuk. Het wordt uitgebaat door een jong meisje en ze verkoopt heel exclusieve, nogal dure kledij. Ze kiest er heel speciale stuks uit, leuk als je iets apart wil dragen voor een toonaangevend moment in je leven, bijvoorbeeld als je jouw diploma haalt. De winkel zelf is ook heel mooi. Ze investeert in speciale stuks en neemt risico. Dat op zich al moét toch ondersteund worden?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Shop je ook weleens tweedehands? Wat is je favoriete adresje?

Ja, ik shop af en toe tweedehands. In New Orleans heb ik onlangs nog een kleurrijk jurkje gekocht. Ik ben ooit eens in de Marollen in een winkeltje geweest waar je kledij per kilo kan kopen. Jammer genoeg had ik toen net een suède jas gestrikt… Ik heb geen favoriet adresje, ik geloof dat je er gewoon op moet vallen.

In welk kledingstuk zullen we je nooit zien?

Uggs. Al mag het ZO hard vriezen.

Welk jong (Belgisch) modetalent moeten we in de gaten houden?

Bart Hoste is een pas afgestudeerd talent dat we in de gaten moeten houden. Hij kleedde Emma Bale op Werchter en zijn kijk op fashion is uniek. Hij heeft een mooie branding, een mooie vormgeving en is niet té anti-commercieel. Dat vind ik goed, want je kan nog zoveel voldoening halen uit mode creëren maar uiteindelijk wil je er toch ook gewoon van leven? Zeker in fashion is dat niet evident.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Welke trend voor dit najaar zal jij ongetwijfeld dragen?

Ik volg de trends niet op en draag wat ik tegenkom in de winkel. Ik heb bijvoorbeeld heel veel broekpakken. Net zoals ik maar één parfum heb en dat altijd zal dragen, laat ik ook m’n broekpakken niet in de steek. Tijdens de winter zie ik bijvoorbeeld graag leer als het mooi en stijlvol gecombineerd is. Maar ik weet niet of dat nu echt een trend is.

De beste stijltip die je nog kan meegeven:

Draag wat je graag wil dragen en voel je er vooral goed in!

Feeling Fashionable met…

Het modenummer van Feeling (met gastvrouw Ines de la Fressange) ligt nog tot 18 september in de winkel. Voor maar € 2,10 extra krijg je er deze oudroze clutch bij, die je ook als make-uptasje kan gebruiken. Mis ‘m niet!