Op 7 september kwam fashion editor en senior writer Lene Kemps naar de Bourla Schouwburg in Antwerpen om ons te overgieten met een flinke dosis stijl. Ze leerde ons waar het begrip ‘stijl’ precies vandaan komt en hoe je jouw eigen stijl creëert. Geniet samen met ons na.

Wat is stijl?

Het begrip ‘stijl’ is eigenlijk af te leiden uit dé kunststroming van 1917. Mondriaan, Van Doesburg en Rietveld brachten in die tijd kunstwerken en ontwerpen terug tot hun meest elementaire vormen. Ze bedachten weloverwogen, asymmetrische composities waarin enkel onvermengde, primaire en ‘neutrale’ kleuren wit, grijs en zwart centraal stonden.

Dit principe werd overgebracht op de mode. Streven naar stijl is streven naar eenvoud, duidelijkheid en structuur, met een beperkt aantal bouwstenen (denk aan de capsule garderobe). Stijl draait om een duidelijke signatuur ontwikkelen en investeren in basics van goede kwaliteit en in de juiste maat.

Om je een handje te helpen bestaan er een aantal ‘oervormen’: denk aan een jeans met trui en flanellen broek, het witte hemd, de blazer, de Bretoense top, de trenchcoat of de camelcoat. Verder is het belangrijk je lichaamstype te kennen (peer zoals Marilyn Monroe, omgekeerde driehoek zoals Naomi C, rechthoek zoals Kate Middleton, appel zoals Catherine Zeta-Jones, zandloper zoals Sofia Vergara). Experimenteer met proporties, durf met accessoires en spiegel je aan hedendaagse stijliconen als Alexa Chung, Millie Bobby Brown (ja, die mini uit Stranger Things) en princess-to-be Meghan Markle.

Nagenieten met foto’s

Zelf deelnemen aan Feeling Forward? Mis dan ons volgend event met Goedele Leyssen niet:

Schrijf je hier in voor onze Feeling Forward ontbijtsessie met Goedele. Geniet van een heerlijk ontbijt, een yoga-sessie en een lezing van Goedele over het effect van emo-eten op je lichaam. Schrijf je hier in.

Trends voor het najaar

 

Onze partners