Laat die skinny jeans nog maar een tijdje achterin je kast liggen. Deze zomer mag je onderstuk het weer wat grootser zien. En dat mag je letterlijk nemen, want flared jeans zijn terug van weggeweest. Hoe je je breder uitlopende jeans dit seizoen precies draagt? Een paar trending opties op een rij.

5 x on trend met flared jeans

1. Split-ends

Geleden van de late jaren ’90 – toen ze vooral opdoken in zwarte stretchstof en in combinatie met schoenen met een zware plateauzool, maar flared broeken met een split aan de enkels zijn terug. Dit keer combineer je ze liever niet met plateauschoenen, maar wel met een elegante loafer of een miniem hakje. Oh ja, en je flared exemplaar met split komt anno 2021 uiteraard in jeans.

2. Sportief & bootcut

Ook jeansbroeken met een hoge taille en pijpen die vanaf de taille eigenlijk niet meer van breedte veranderen, zijn in. Een rip op een van beide knieën (of als je echt durft eentje op alle twee), is dit seizoen een graag gezien detail. Werk af met een sportief paar sneakers en een iets te lange zoom.

3. Casual

Ook heel simpele flared jeans zoals we er als tiener allemaal wel eentje in onze kast hadden hangen, zijn weer back in fashion. Kleine aanpassing misschien: zorg ervoor dat je klassieke flared jeans met licht alternatieve touch niet té strak om je billen zit. Ga liever voor een maatje groter. Durf naast klassiek denim ook eens voor grijs en zwart kiezen.

Werk je look af met een oldschool paar sneakers – zoals All Stars – en een al even oldschool T-shirt. Een simpel wit of zwart exemplaar doet de truc, maar ook een flodderend shirt met een band-print of een astrologisch geïnspireerde opdruk, misstaat niet.

4. Extreem volume

Ook broeken met een extreme flare worden vaak gespot op straat. Wat de meeste van deze broeken gemeen hebben: een klassieke vintage jeanskleur, lange zomen en een hoge taille. Werk af met een tricot of crop top en een oversized blazer voor een streetstyle chic resultaat.

5. Cropped en gerafeld

Tot slot ook niet weg te denken uit je zomerse garderobe: een slightly cropped flared jeans met gerafelde randen. Combineer je bijzondere denim met een blazer in een leuke lentekleur, een paar trendy stapsandalen in leer en een enkelbandje met seashells, parels of kleurrijke kralen om het wat luchtiger te maken.

Shop jouw flared jeans hier:

Flared jeans in lichte wassing met plooitje

COS, € 79. Koop hem hier

Losse flared jeans met hoge taille

Levi’s, € 124,95. Koop hem hier

Flared jeans in roze met gerafelde randen

Mango, € 39,99. Koop hem hier

flared jeans met hoge taille en dubbel stiksel

SLVRLAKE, € 449. Koop hem hier

Seventies high waisted jeans met brede pijpen

& Other Stories, € 69. Koop hem hier

Klassieke flared jeans in zwart met plooitje

Goldsign, € 400. Koop hem hier

Meer lezen over mode en trends: