Vorig jaar stak een wel heel bijzondere schoen plots overal de kop op in het streetstyle beeld: een garderobe zónder ugly loafer werd in no time ondenkbaar. Ook dit jaar past de stoere Brit girl-schoen met grove zool en – al dan niet – met laqué laagje nog perfect onder zowat elke outfit. Welke schoen in dezelfde categorie dit seizoen echter nog aan een opmars bezig is? De bootschoen (oh, jawel). Hoe je beide bijzondere items anno 2021 tot een stijlvol en on trend silhouet combineert? Feeling to the rescue!

Sailor’s tailor: 6 x on trend in loafers

1. Olivia Palermo fancy

Niet alleen chunky loafers zijn deze herfst trending, ook meer klassieke exemplaren kunnen weer. Kijk maar naar de fijn gepolijste donkerbruine platte loafers van Olivia Palermo. Haar antieke schoen met Italiaans uitziend design niet té oubollig maken, doet ze door te combineren met een outfit waar de high fashion vanaf spat: een vintage bloemetjespatroon mag deze herfst ook weer helemaal.

2. Brit girl-preppy

Toch liever de iets alternatievere toer op? Dan kies je best voor een bootschoen of loafer met meer chunk. Vooral zwarte laqué exemplaren met een dikke zool en een klein metalen detail bovenop, zijn trending. Voor een Brit girl-preppy look anno 2021: combineer je loafer met een deux-pièces die bestaat uit een minirok en een oversized blazer in eenzelfde ruitjesmotief. Gooi er nog een XL trench overheen, en klaar!

3. Architecturale romantiek

Waar we ook hélemaal fan van zijn? Een romantische look met veel architecturale puff en volume: winters witte – of pastel roze en babyblauwe – jurken met patchwork, hoepelrokken en een beetje kant, zijn top. Modelijn bij uitstek om die look neer te zetten, is die van de Copenhaagse Cecilie Bahnsen. Een paar ugly loafers geeft die lieve look net dat tikje cool waar je nog naar op zoek was. Modemeid Lisa Hahnbueck laat zien hoe het moet.

4. Neon trenches + legging

Goed nieuws voor wie houdt van comfort wear en athleisure: want de legging is dit seizoen weer helemaal terug. Vooral very nineties exemplaren waarbij de elastiek onderaan gewoon onder je voet doorgaat, zijn in. In combinatie met een trench met een streepje neon, een paar andere kleurrijke accessoires én een paar loafers van modehuizen á la Gucci en Prada, een topoutfit om rond te struinen op de fashion weeks.

5. Kniekousen + XL wintermantel

Je laqué loafer wat extra cachet meegeven? Draag hem dan in combinatie met een iets hoger opgetrokken kniekous. Vrouwelijke exemplaren met lichte doorkijk zorgen voor een subtiele retro college look, sportieve exemplaren met een Ivy League-logo en een paar strepen aan de rand zetten een iets alternatievere look in de verf.

6. Business proof

Tot slot passen loafers ook perfect binnen de huidige casual business-trend. Combineer je lichtjes oversized blazer met een klassieke turtle neck á la Pernille Teisbaek, een statige minirok of geklede short. Ugly loafers of combat boots zorgen ervoor dat je zakelijke outfit meteen toch ook een tikje fashion meekrijgt! Pérfect om dezer dagen terug naar kantoor te keren.

 

Shop je eigen loafer look hier!

Bordeaux rode moccasins met trackzool

Mango, € 49,95. Koop ze hier

Chocoladekleurige loafers met croco-effect

NA-KD, € 55,99. Koop ze hier

Zwarte bootschoen met zebra print en gespje

Sebago, € 200. Koop ze hier

Bootschoen met leopard print en floches

Bellerose x Sebago, € 149. Koop ze hier

Chunky loafers in wit en zwart met leren bandje

Alohas, € 75,65. Koop ze hier

Mocassins met stevige trackzool en gesp

Zara, € 49,95. Koop ze hier

Chunky leren mocassins in kakigroen/bruin

Arket, € 175. Koop hem hier

Meer mode en trends: