Wie de opnames van het tweede seizoen van And Just Like That een beetje volgt, is op sociale media vast al heel wat geweldige set-beelden tegengekomen. Zo werd Sarah Jessica Parker onlangs gespot in een opvallende geruite mantel. Zo’n jas geeft meteen een dosis energie aan je outfit, of je nu voor ruitjes in knalkleuren of juist een neutraler exemplaar kiest.

De geruite mantel zit elk jaar wel hier en daar in de najaarscollecties, maar haar populariteit beleeft slechts soms een moment van heropleving. En het najaar 2022 is zo’n moment, misschien wel dankzij Molly Rogers, de stylist van de Sex and the City-reboot. Zij combineerde de geruite mantel met een gestreepte maxi-jurk, felblauwe laarzen, een klassieke hoed en – wat anders! – een designer crossbody tas. Een chaotische maar toch onberispelijke look, een beetje zoals Parkers personage Carry Bradshaw zelf.

Toch een beetje te druk voor jou? Een lange geruite mantel staat ook beeldig bij een neutrale coltrui en een paar hoge laarzen in een bijpassende tint. Ook erg leuk zijn de wat kortere, middellange exemplaren. Dan ga je beter voor een speels minirokje en een dikke panty om erbij te dragen.

Wil jij ook zo’n geruite mantel à la SJP? Met deze jassen ga jij even modieus als de cast van And Just Like That het najaar in:

Shop hier jouw portie najaarsruitjes

Rood met zwart geruite lange mantel

C&A, € 89,99 – Shop hier

Blauw met rood geruite korte jas

CKS, € 129,99 – Shop hier

Blauw met grijs geruite lange mantel

Modström, € 249,95 – Shop hier

Paars geruite korte jas met kol

About You, € 59,90 – Shop hier

Geruite lange mantel in herfst-palet

Juttu, € 159,99 – Shop hier

Multicolor geruite korte jas

About You, € 69,90 – Shop hier

Meer herfsttrends:

Beelden: Getty Images.