Deze week klimmen de temperaturen ver boven die aangename 25 graden en dat brengt vaak ook vervelende lichaamskwaaltjes met zich mee. Tijdens warme dagen zijn je enkels en kuiten gevoelig voor zwellingen en helaas is dat niet altijd te verhelpen. Wat wel werkt? Camoufleren én vooral: enkele items vermijden! 

Draag vooral géén:

1. Touwtjes aan je schoenen

Helaas, want ze zijn hot and happening: instappers met touwtjes. Maar ze accentueren je enkels en zorgen ervoor dat je huid afgespannen wordt. Niets voor jou dus.

2. Midi-kleedjes of rokken

Je wilt natuurlijk niet dat alle aandacht naar je kuiten gaat en dat is exact wat een midi-kleedje of zomerse midi-rok doet.

3. Cropped skinny jeans

Hetzelfde geldt voor een jeans of broek die ter hoogte van je kuiten stopt en aansluit: geen goed idee want je onderbenen worden helemaal in de verf gezet.

Draag vooral wél:

1. Sandalen met hak

High heels versmallen en verlengen je benen. Dus: help de natuur een handje en shop een mooie sandaal mét hak. Check hier onze favorieten voor de zomerHello long legs!

2. Mini of maxi

Je hebt zin in een kleedje? Ga dan voor één van deze opties: kies voor blote benen met een korte rok tot boven of net op de knie in combo met een hak. Of ga voor camouflage en shop een maxijurk of rok die tot op de grond loopt. Beiden zijn ze helemaal on trend en summerproof!

3. Flared + hoge taille

Een wijde broek die tot op de grond reikt (en dus verbergt dat je hoge hakken draagt), geeft de illusie van langere benen. In combinatie met een hoge taille zal het lijken alsof er maar geen einde komt aan je lichaam. Doen!

Metallic sandaal met hak

Lamica
€99,95 – bekijk hier

Suède pump

Zign
€79,95 – bekijk hier

Plateau zool

Homers
€249,95 – bekijk hier

Lange wikkelrok

Ivy & Oak
€129,95 – bekijk hier

Maxi-jurk met broderie

MAX&Co
€189,95 – bekijk hier

Krijtstreep pantalon

Mango
€35,99 – bekijk hier

Flared jeans

Ralph Lauren
€111 – bekijk hier

A-lijn rokje

Superdry
€39,95 – bekijk hier

Gestreept rokje

KIOMI
€39,95 – bekijk hier

Lederen rok

Pepe Jeans
€74,95 – bekijk hier

Lees ook: